La Timisoara se vor infiinta trei noi centre de colectare a deseurilor prin aport voluntar. Investitie de peste 2,3 milioane de euro

Consilierii locali au aprobat acordul de colaborare dintre Primaria Timisoara si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), in vederea achizitionarii containerelor pentru dotarea a trei viitoare centre de colectare prin aport voluntar, ce vor fi infiintate la Timisoara.


Acestea vor fi realizate cu fonduri obtinute prin PNRR. Ca urmare, la Timisoara vor fi disponibile centre cu o capacitate mai mare de preluare.

Acestea vor oferi posibilitatea de pregatire pentru reutilizare si valorificare a deseurilor, asigurand o colectare selectiva mai eficienta decat actualele puncte de colectare.

CAV-urile sunt destinate predarii deseurilor care nu pot fi colectate in pubelele individuale. La Centre se vor colecta separat 13 tipuri de deseuri: deseuri reciclabile si biodeseuri, deseuri voluminoase, deseuri textile, deseuri din lemn, mobilier, deseuri din anvelope, deseuri de echipamente electrice si electronice, deseuri periculoase, baterii uzate, deseuri de cadavre animale, deseuri de gradina, deseuri din constructii si demolari.

Cele trei centre de colectare prin aport voluntar vor fi de categorie mica, avand suprafata de 2.500 mp fiecare si vor fi amplasate pe Aleea Avram Imbroane, pe Calea Dorobantilor si pe Calea Mosnitei.

Infiintarea centrelor de colectare selectiva prin aport voluntar (CAV) este finantata prin PNRR/2022/C 3/S/I.1.A, pentru Subinvestitia I1.a. „Infiintarea de centre de colectare prin aport voluntar”. Finantarea asigurata prin PNRR pentru infiintarea CAV si cheltuielile privind informarea si publicitatea se ridica la 2.336.160 euro fara TVA (778.720 euro pentru un CAV). 

(Impact Press)

Leave a Reply