Ce salariu incaseaza judecatoarea Adriana Stoicescu, de la Curtea de Apel Timisoara, dupa 18 ani de magistratura. „E prea mult? Taiati-l…”

Ziua Justitiei nu a trecut neobservata de catre judecatoarea Adriana Stoicescu, de la Curtea de Apel Timisoara, un magistrat incomod pentru clasa politica, motiv pentru care, in ultimii ani, mesajele sale antisistem au tot fost reclamate la Inspectia Judiciara. Mai cu seama de catre procurorii militari…


De aceasta data, fosta presedinta a Tribunalului Timis face o trecere in revista a problemelor din sistemul judiciar, a modului in care societatea civila se raporteaza la clasa magistratilor si concluzioneaza, hiperbolic, ca Romania este „tara care isi uraste judecatorii”.

Subiectul este la moda, in aceasta perioada, in care magistratii protesteaza impotriva reformei pensiilor speciale.

„Ca nu e corect ce se intampla? Nu e. Dar, nu ne-am calculat noi pensiile. E clar ca trebuie facut ceva, dar cu dialog si respect reciproc, nu peste noapte, nu cu favorizarea prietenilor, nu cu distrugerea pe termen lung a fraierilor care iubim profesia asta. Dosarele voastre sunt problemele noastre, noptile nedormite, zilele de nastere ratate ca stam la birou ca sa mai cautam prin carti nu stiu ce dracu de speta… Stiu, orice as spune va lasa rece.

Ati citit in presa ca suntem prosti sau corupti sau amandoua si ca avem pretentii nesimtite. 26 de ani vechime, 18 ani judecator, grad de curte si 16.500 lei salariu. E prea mult? Taiati-l… Dati salarii politicienilor care va promit pamant de pe Marte. Nu aveti nevoie de justitie, faceti voi dreptate”, spune Adriana Stoicescu, lansand un avertisment sumbru pentru justitiabili.

„Cand veti intelege ca tot ce se intampla e o imensa manipulare, va fi putin prea tarziu…”. In opinia sa, oamenii urasc judecatorii, iar de vreo 10 ani magistratii sunt dusmanii poporului, precum burghejii, candva. Pe toti cei ce se pricep la drept, judecatoarea ii invita in profesie. „Invatati pana crapati, dati examene pana va pocneste capul, apoi vedeti cum va simtiti pe strada cand unul proaspat liberat se uita luuuung in ochii tai si-ti sopteste tandru ”stiu unde stai”. Nu conteaza, au salarii si pensii nesimtite! Sa moara!” (G.I.)

One thought on “Ce salariu incaseaza judecatoarea Adriana Stoicescu, de la Curtea de Apel Timisoara, dupa 18 ani de magistratura. „E prea mult? Taiati-l…”

  1. Va inteleg, Doamna judecatoare. În condițiile actuale, 16 mii nu-s o avere.
    Dar ce-ar fi ca toți oamenii legii sa doneze lunar 300 de lei, pentru
    educarea cetățenilor în spiritul legii. In spiritul respectului fata de justitie ?
    Pentru un manual de bune maniere și respectul legii. Sa dovediti,
    nu doar ca observați ce e negativ, dar sa incercati sa schimbați, sa influentati spre un comportament legal. Sa instituiti un premiu pentru cetățeni campioni, care respecta legea. Patriotismul înseamnă a face acte gratuite
    pentru binele țării. Educarea maselor în spiritul legii poate fi considerată o acțiune patriotică, educativa. Va multumesc pentru intelegere.
    Numai bine.

Leave a Reply