Ansambluri folclorice din Tahiti, Panama, Georgia si multe alte tari, pe scena din Iulius Gardens Timisoara, in cadrul „Festivalului Inimilor” (P)

Obiceiurile si traditiile populare din 13 tari vor fi prezentate in aceasta saptamana in Timisoara, Capitala Europeana a Culturii in 2023. Ansambluri folclorice, de pe patru continente, vor veni in inima Banatului in cadrul „Festivalului Inimilor”, iar Iulius Town gazduieste in acest an o parte dintre spectacolele acestora. Evenimentul are loc in mai multe zone din oras, iar in Iulius Town vor fi momente artistice, in fiecare zi, in perioada 5 – 9 iulie 2023, incepand cu ora 17.


„Festivalul Inimilor” a ajuns la cea de-a 32-a editie si, ca in fiecare an, folclorul mondial este sarbatorit in Banat alaturi de mai multe ansambluri venite din toate colturile lumii. Astfel, in perioada 5 – 9 iulie, artisti din 13 tari, de pe patru continente, vor sustine spectacole in mai multe locatii din Timisoara, punand in valoare traditiile si obiceiurile tarilor de unde vin.

In parcul din Iulius Town, pe toata perioada festivalului, vor avea loc demonstratii artistice ale ansamblurilor folclorice, in fiecare zi, incepand cu ora 17. Miercuri, 5 iulie, pe scena din Iulius Gardens vor urca Ansamblul „Villa de Madrid” din Spania si Ansamblul „Josè A. Corella”, venit din Panama. Ziua de joi ii aduce pe artistii Ansamblului „Georgienii Zburatori” din Georgia, dar si pe cei din Ansamblul „Hei Show Tahiti`Ori” din Tahiti.

Traditiile balcanice vor putea fi vazute vineri, puse in scena de Ansamblul „Ivan Velev” din Bulgaria si Ansamblul „Elassonas” din Grecia. Sambata, Ansamblul „Branko Krsmanović” va reprezenta Serbia pe scena din Iulius Gardens, urmat de Ansamblul „Hasad”, Turcia. Reprezentatiile se vor incheia duminica, cu Ansamblul „Laza Nancic” din Serbia si Ansamblul „Eszterlanc” din Timisoara.

In caz de vreme nefavorabila, toate momentele artistice se vor muta in Iulius Mall.

Sambata, 8 iulie, de la ora 16.00, tot in cadrul „Festivalului Inimilor”, va avea loc un workshop de zumba sustinut de ZES Steve Boedt, maestru belgian de zumba, cunoscut peste tot in lume si Claudiu Gutu.

Descopera folclorul mondial la „Festivalul Inimilor” si bucura-te de spectacol in Iulius Town! (I.P.)

Leave a Reply