Droguri distribuite la un festival muzical din Arad, introduse in tara ascunse intr-o jucarie de plus

Un barbat a fost arestat preventiv, iar doi minori sunt cercetati sub control judiciar de catre procurorii DIICOT Arad intr-un dosar de trafic international de droguri de mare risc si trafic de droguri de risc si mare risc, in forma continuata.


Conform informatiilor transmise, vineri, de DIICOT si IGPR, in cauza s-a retinut faptul ca, in iulie, inculpatul major a introdus pe teritoriul tarii, disimulata intr-o jucarie de plus, cantitatea de 1.000 de comprimate de ecstasy, in scopul comercializarii, inclusiv pe parcursul festivalului de muzica organizat in municipiul Arad, in perioada 07-10 iulie.

„De asemenea, inculpatul major, cu sprijinul inculpatilor minori, a comercializat, in mod repetat, diferite cantitati de comprimate ecstasy, pentru sume cuprinse intre 500 si 4.000 de lei”, arata anchetatorii.

In acest dosar au fost efectuate noua perchezitii domiciliare pe raza judetului Arad, fiind identificate si ridicate 760 de comprimate ecstasy, cantitati de droguri de risc si mare risc (canabis si 3-CMC), 3 cantare electronice de mare precizie si un grinder, o pusca de vanatoare calibru 4,5 mm si 28 de cartuse calibru 12 mm, 3 telefoane mobile si sumele de 19.978 lei, 2.200 euro, 80 lire sterline si 100 de franci elvetieni.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politisti din cadrul SCCO Arad.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul BCCO Timisoara si Inspectoratului Judetean de Politie Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic si de Criminalistica din cadrul DIICOT – Structura Centrala si Directia de Operatiuni Speciale. (I.P.)

Foto: arhiva

Leave a Reply