Eva Calin, prima femeie prefect a judetului Timis, a murit la doar 48 de ani. „A spus adio acestei lumi, veste care ne-a intristat teribil!”

Eva Calin, prima femeie prefect a judetului Timis, ocupand aceata functie in perioada august 2017 – ianuarie 2020, a decedat la doar 48 de ani, rapusa de o boala nemiloasa.


Eva Georgeta Calin (fosta Adreas) s-a nascut 4 februarie 1975, la Timisoara. A absolvit Facultatea de Drept in 2005 la Facultatea Europeana din Lugoj, apoi a obtinut o diploma speciala in Administratie Publica pentru functionari.

A fost consilier juridic, iar in anul 2001 s-a angajat la Consiliul Judetean Timis (CJ Timis), unde a fost pana in 2004 inspector de specialitate la Serviciul cooperare inter-regionala si integrare europeana. Din 2004 si pana in 2017 a fost sefa Serviciului relatii externe in cadrul aceleiasi institutii. In 2017 a fost o perioada sefa Biroului relatii internationale din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

In august 2017 a fost numita in functia de prefect a judetului Timis, fiind prima femeie din istoria institutiei care a ocupat aceasta functie.

Dupa ce si-a incheiat mandatul, in 2020, s-a intors la CJ Timis.

„Eva Calin a spus adio astazi acestei lumi, veste care ne-a intristat teribil. O profesionista a administratiei, prima femeie prefect a judetului Timis, si-a dedicat peste 25 de ani muncii in folosul comunitatii. Dar, inainte de toate, a fost un om de exceptie. Drum lin, Eva… Inima Evei Calin a incetat sa mai bata astazi, o veste pe care n-am fi vrut sa o aflam vreodata. Eva s-a confundat aproape 25 de ani cu administratia publica locala, fiind si prima femeie prefect in Timis. Dumnezeu sa o odihneasca!”, a scris deputatul de Timis, Alfred Simonis, pe pagina lui de Facebook. Sincere condoleante familiei indurerate!(I.P.)

Leave a Reply