Fostul rugbist Dan Dinu va fi chemat in judecata de primarul Timisoarei, dupa ce Dominic Fritz a fost acuzat ca este „lepra de pui nazist”

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a anuntat, vineri seara, pe pagina sa de Facebook, ca nu va permite ca un discurs precum cel al omului de afaceri Dan Dinu, care s-a referit la el afirmand ca este ”lepra de pui nazist”, sa devina normalitate la Timisoara, relateaza news.ro. Fritz a precizat ca se va adresa si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si va actiona in instanta autorul, precum si pe cei care au distribuit postarea acestuia.


“«Lepra de pui nazist». Sunt cuvintele cu care, intr-o postare recenta, se adreseaza Dan Dinu, om de afaceri din Timisoara, primarului Timisoarei. «Lepra de pui nazist». Sunt cuvintele la care au dat like, printre altii, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Sandru (trimis in judecata de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul judetean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista si fosta presedinta a clubului Rotary Timisoara Lia Lucia Epure. Comentariile sub postarea despre «lepra de pui nazist» au aparut repede: «Bravo domnul Dan Dinu…cacatul asta nazist trebuie expulzat», «Degeaba ii spui, asta a fost crescut in lagar…», «Nevertebrata asta nu are (cap), doar un lindic prelungire la corp»”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Edilul din Timisoara a precizat ca in Romania unul din doi elevi este victima bullying-ului doar pentru ca cei din jur tac atunci cand ar trebui sa ia atitudine.

”In Romania, 1 din 2 elevi este victima actelor de amenintare, de umilire sau de violenta fizica. Romania se situeaza pe locul 3 la bullying in clasamentul celor 42 de tari in care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Eu nu ma las intimidat nici de Dan Dinu, nici de alti bullies care aproba un astfel de discurs rasist, vulgar, violent, anti-european si anti-timisorean. Dar ca fiecare dintre noi, am o responsabilitate pentru toti copiii si adultii timisoreni care devin victimele bullying-ului doar pentru ca cei din jur se uita in alta parte”, a adaugat Dominic Fritz.

Fritz, care a postat si o fotografie din copilaria sa, a anuntat ca se va adresa CNCD, precum si instantei de judecata.

”Nu voi permite ca un astfel de discurs sa devina normalitate la Timisoara, indiferent cine este tinta lui. De aceea voi reclama postarea la Consiliul National de Combaterea Discriminarii si voi actiona in instanta autorul si pe toti cei care au distribuit-o. PS.: In poza, Dominic pui de parintii lui iubiti”, a adaugat Dominic Fritz.

Omul de afaceri din Timisoara Dan Dinu a postat, pe pagina sa de Facebook, imagini cu terase din Franta, alaturi de care a postat textul: ”Dominic Fritz nu ti mai fa poze cu Malkovich, ca n ai niciun merit. Uita te la postarea asta si baga la cap, lepra de pui nazist!”.

Scandalul dintre Dan Dinu si Dominic Fritz a izbucnit in octombie 2021, cand edilul a decis inchiderea pentru 15 zile a berariei detinuta de Dinu. Motivul invocat a fost acela ca, aflata intr-un spatiu detinut de Primaria Timisoara, aceasta tulbura linistea publica. Omul de afaceri l-a actionat in judecata pe Fritz cerand daune de 20.000 de lei pentru fiecare zi in care beraria nu a functionat, relateaza news.ro. (I.P.)

3 thoughts on “Fostul rugbist Dan Dinu va fi chemat in judecata de primarul Timisoarei, dupa ce Dominic Fritz a fost acuzat ca este „lepra de pui nazist”

  1. Se pare acest DoNIMIC Fritz, a fost “crescut” de servicii pentru a-l pune primar in Timisoara si probabil mai apoi v-or sa-l puna presedinte (pe modelul Iohannis).
    De ce zic ca a fost “crescut”: cand era copilete a fost adus (el zice ca a venit) in Timisoara, ca ajutor voluntar la o casa de copii, l-au pozat acolo, etc., (a si invatat limba Romana..), ca mai tarziu sa-i poata crea o “poveste” frumoasa cu care sa insele electoratul Timisoarei.

    De cand a aparut acest DoNIMIC Fritz, circulatia in oras a devenit treptat, treptat, cu adevarat infernala.
    Au fost sparte strazi pe care apoi le-au inchis cu totul si nu mai misca mai nimic pe acolo, totul pentru a crea nemultumiri majore oamenilor care au nevoie sa circule cu masinile.
    Bulevardul Cetatii este spart de ani de zile, firma PORR (Austriaca, cum altfel), lucreaza cu 2-3 oameni pe acolo in bataie de joc, tin tot drumul inchis desi puteau sa-i dea drumul pe jumatate (intre Gh. Lazar si Blascovici) de peste jumatate de an.
    Alte bulevarde, strazi si stradute sparte si lasate asa, totul pentru a trasnforma viata oamenilor in iad, mai ales pe timpul scolii.

    Ce-i pasa lui DoNIMIC Fritz, ca el se plimba cu bicicleta prin centrul orasului si nu vede lepra haosul care a fost creat in mandatul lui.
    Ziarele locale il “pupa in fund”, ca altfel prpbail nu ar mai primi finantari sau ar fi tarate in tribunale, nimeni nu indrazneste sa-l critice.
    Pe oameni ii minte cu propanganda ca daca nu sparg strazile si nu se apuca de schimbat tevile de apa, pierd banii de la Uninunea Europeana.

    Pai ba, tampitule de DoNIMIC Fritz, spargi o strada pe care apoi o si termini, apoi te apuci de urmatoarea. Nu faci tot orasul praf ca asa vrea curva aia de EU.

    Probabil asa este ordinul de la stapanii lui nemernici: sa distruga orasul sa-i faca pe oameni sa plece din tara, vazand ca totul este bataie de joc.
    Aceasta este politica aplicata de USR (Uniunea SOROS din Romania): haos pas cu pas.

  2. “alti bullies care aproba un astfel de discurs rasist, vulgar, violent, anti-european si anti-timisorean.” dintre toate adjectivele puse de Fritz singurul care nu e bullshit e “violent” in rest, nemtii sunt tot albi, nu e nicidecum vulgar.Cat despre antieuropean … eu am umblat prin multa tari din UE … se bat aia ca si chiorii.

  3. man muss diesen mann bewundern , der in diese grube voller schlangen und anderen schleimigen
    kreaturen gestiegen ist

Leave a Reply