Primarul Timisoarei a sesizat CNCD, dupa ce omul de afaceri Dan Dinu l-a numit „lepra de pui nazist”. “Refuz sa ma simt intimidat de acest limbaj violent, plin de ura”

Primarul USR al Timisoarei, Dominic Fritz, a depus, astazi, o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in care reclama atacul xenofob din partea omului de afaceri timisorean Dan Dinu, potrivit unui comunicat.


Acesta il numise, intr-o postare pe retele sociale, ”lepra de pui nazist”.

„Refuz sa ma simt intimidat de acest limbaj violent, plin de ura si xenofob si sa ma uit in alta parte. Tocmai pentru ca am o voce publica, am decis sa actionez si primul pas este aceasta petitie catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Fara reactie ferma nu vom putea opri rostogolirea acestui tip de limbaj si comportament public”, a declarat Dominic Fritz.

Presedintele USR, Catalin Drula, a condamnat ferm atacul xenofob la adresa primarului Timisoarei, Dominic Fritz, si i-a cerut presedintelui PNL, Nicolae Ciuca, sa ia masuri impotriva politicienilor din partidul sau – consilieri, chiar si un parlamentar – care au sustinut in mediul online postarea incalificabila a omului de afaceri timisorean Dan Dinu.

„Asemenea atacuri xenofobe nu pot fi tolerate intr-o tara normala, europeana, in care se presupune ca legea protejeaza fiecare cetatean. Nu putem permite ca discursul urii sa devina normalitate, indiferent de cine este vizat, indiferent de etnie, pozitie sociala sau credinta. Ii cer presedintelui PNL, Nicolae Ciuca, sa analizeze cu atentie reactiile politicienilor care au sustinut acest atac incalificabil la adresa lui Dominic Fritz si sa ia masurile necesare pentru ca astfel de derapaje sa nu se mai repete”, a declarat Catalin Drula.

Primarul USR a primit sprijin si din partea UDMR. Csoma Botond, liderul deputatilor UDMR, si-a declarat intr-un comunicat de presa solidaritatea in fata atacului xenofob.

”Ne declaram solidaritatea si condamnam ferm atacul verbal sovin si grobian – ” lepra de pui nazist” – indreptat impotriva primarului Timisoarei, Dominic Fritz. Trebuie sa fim fermi si sa ne opunem acestui tip de discurs in spatiul public. Este inadmisibil ca o persoana sa fie etichetata in 2023 printr-un asemenea limbaj violent, plin de ura si xenofobie”, a declarat Csoma Botond. (I.P.)

Sursa: g4media.ro

Leave a Reply