Interlopii care au pus la cale asasinarea timisoreanului Jean Crihan, peste 50 de ani de inchisoare! Curtea de Apel Timisoara le-a respins apelul

Curtea de Apel Timisoara i-a trimis in spatele gratiilor pe toti participantii la tentativa de asasinare a timisoreanului Jean Crihan, intr-un restaurant din Italia, care a avut zile dupa ce a fost impuscat cu patru gloante. Dupa ce, la mijlocul lunii mai, Tribunalul Timis i-a condamnat la peste 50 de ani de inchisoare, in total, ieri, judecatorii care au solutionat apelul au confirmat sentinta judecatoarei de la fond, Dubravca Lepoiev.


Astfel ca Huc Alin Ciprian (foto 1), Aivanoaiei Nicolae, Nisipasiu Florin Cristian si Flucsa Nicolae Sorin vor sta in spatele gratiilor intre 9 ani si 24 de ani, in conditiile in care la pedepsele din acest dosar au fost comasate altele, cu suspendare, din urma.

Respinge, ca nefondate apelurile formulate de inculpatii Huc Alin Ciprian, Aivanoaiei Nicolae, Nisipasiu Florin Cristian si Flucsa Nicolae Sorin si partea civila Crihan Jean Sorin impotriva sentintei penale nr. 259/PI din 19.05.2023 a Tribunalului Timis. Desfiinteaza sentinta penala apelata si rejudecand: Inlatura dispozitia de constatare a nulitatii absolute a ordonantei privind prelungirea masurii de autorizare a investigatorilor sub acoperire din 17.10.2021, a procesului verbal din 09.12.2021 de recoltare a probelor de la inculpatul Aivanoaei Nicolae si a raportului de expertiza criminalistica nr.536656/ 20.12.2021 privind materialul prelevat la 09.12.2023. Mentine in rest dispozitiile sentintei penale apelate care nu contravin prezentei hotarari.

Constata incetarea de drept a masurii arestului preventiv a inculpatului Aivanoaiei Nicolae, la ramanerea definitiva a prezentei decizii, concomitent cu punerea in executare a pedepsei principale aplicate in prezenta cauza. Deduce din pedeapsa rezultanta aplicata inculpatului Aivanoaiei Nicolae durata arestului preventiv din data de 19.05.2023, la zi. Constata incetarea de drept a masurii preventive a controlului judiciar a inculpatului Nisipasiu Florin Cristian, la ramanerea definitiva a prezentei decizii, concomitent cu punerea in executare a pedepsei principale aplicate in prezenta cauza”, se mentioneaza in Hotararea 704 din 26.07.2023, care este definitiva.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DIICOT, un grup de patru interlopi, al carui lider era Alin Huc, zis Oita, a pus la cale un plan pentru a-l asasina in Italia pe Jean Crihan, un alt interlop timisorean, pe motiv ca refuzase sa investeasca un milion de euro intr-o afacere cu trafic de cocaina.

”In cadrul grupului infractional organizat, alcatuit din patru inculpati care au actionat pe teritoriul Italiei, fiecare dintre membri au avut sarcini precise si au actionat in mod coordonat si premeditat in vederea suprimarii vietii persoanei vatamate”, au explicat procurorii DIICOT.

Astfel, Alin Huc ar fi facut rost de un pistol Walther 75, iar un alt membru al grupului l-ar fi racolat pe Nicolae Aivanoaei care urma sa primeasca o masina de lux pentru uciderea lui Jean Crihan. 

”Cei trei membri care au stat la baza grupului infractional organizat s-au deplasat in localitatea Rivoltella din Desenzano del Garda (Brescia-Italia), unde au identificat imobilul in care locuia persoana vatamata si i-au studiat obiceiurile pentru a identifica momentul oportun punerii in aplicare a planului de a-i suprima viata”, au detaliat anchetatorii DIICOT.

Huc si Aivanoaie s-ar fi deplasat la Milano, la locuint unui alt roman, cunoscut ca “Tarzan”, cu ajutorul caruia au improvizat un poligon, unde cel care trebuia sa-l ucida pe Crihan a fost instruit in manuirea pistolului.

La 18 martie 2014, in jurul orelor 12:20-12:30, cei patru s-au deplasat in apropierea locuintei lui Jean Crihan, unul dintre ei executand patru focuri de arma in directia pieptului acesteia.

Cu toate acestea, Jean Crihan a supravietuit, iar cel care l-a impuscat, Nicolae Aivanoaei avea sa fie arestat abia in 2021.

Jean Crihan a pus la dispozitia organelor de politie judiciara un stick de memorie pe care au fost inregistrate discutiile purtate de acesta cu trei dintre cei care, potrivit procurorilor, ar fi pus la cale lichidarea sa fizica si incercau sa se disculpe. (V.E.)

Leave a Reply