Transparenta decizionala: CJ Timis a lansat in dezbatere publica Proiectul de hotarare privind modificarea tarifelor de salubrizare

Consiliul Judetean Timis a deschis, in data de 01.08.2023, procedura aferenta dezbaterii a doua proiecte de hotarare, in concordanta cu Legea nr. 52/2003, privind transparenta decizionala in administratia publica.


Este vorba de „Proiectul de hotarare privind ajustarea tarifelor de salubrizare din Contractul de concesiune nr. 7.243/13.06.2013 incheiat intre Judetul Timis prin Consiliul Judetean Timis si Asocierea Retim Ecologic Service SA – RER Servicii Ecologice SRL” si de „Proiectul de modificare a tarifelor de salubrizare din Contractul de concesiune nr. 7.243/13.06.2013 incheiat intre Judetul Timis prin Consiliul Judetean Timis si Asocierea Retim Ecologic Service SA – RER Servicii Ecologice SRL”.

Primul dintre ele se refera la necesitatea ajustarii tarifelor determinate de cresterea costurilor de exploatare si operare in incinta DDN Ghizela, in functie de modificarea indicelui preturilor de consum. Documentatia aferenta poate fi consultata pe pagina de internet a institutiei, in Monitorul Oficial al Judetului Timis, la adresa:  https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Ajustare-tarife-salubrizare-2023.pdf.

Cel de al doilea act priveste necesitatea actualizarii tarifelor aplicate in cazul celor patru tipuri de servicii prestate de asocierea amintita. Documentele complete se regasesc in sectiunea dedicata Transparentei decizionale, la adresa https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Modificare-tarife-salubrizare-2023.pdf.

Timisenii sunt asteptati sa vina cu propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare pentru cele doua initiative supuse procedurii de transparenta decizionala. Acestea pot fi depuse pana la data de 11.08.2023, ca mesaj in format electronic catre cornelia.paraipan@cjtimis.ro, prin posta, pe adresa Consiliul Judetean Timis, cat si la sediul institutiei, la Registratura, in ambele cazuri.

Exista si posibilitatea organizarii unei intalniri in care sa se dezbata public cele doua propuneri, in cazul in care acest lucru este cerut in scris de catre o asociatie legal constituita sau de catre o alta autoritate sau institutie publica pana la data de 11.08.2023. (I.P.)

Foto: arhiva

Leave a Reply