Ziua Timisoarei: Primarul Dominic Fritz, prezent la ceremoniile militare si religioase dedicate zilei orasului

Manifestarile dedicate Zilei Timisoarei au debutat, la ora 9, cu depunerea de coroane si ceremonialul militar de la bustul generalului Virgil Economu, din Piata Petru Maior.


Astazi, la 104 ani de la unirea Banatului cu Romania si, totodata, de la instaurarea administratiei romanesti in Timisoara, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a depus o coroana la monumentul generalului Virgil Economu, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romane care au intrat in Timisoara, la 3 august 1919.

De la ora 11, in Piata Unirii, a fost organizat un ceremonial militar si religios, la care primarul Dominic Fritz a fost prezent, alaturi de celelalte oficialitati ale orasuluii.

In fiecare an, de 3 august trebuie sa ne intrebam cu ce putem contribui fiecare dintre noi la bunul mers al lucrurilor in aceasta minunata comunitate care se numeste Timisoara. Prin tot ceea ce facem acasa, la munca, in scoli, spitale, la locul de munca, in biserica noastra sau in administratie, fiecare dintre noi construim cate o bucatica din tot ceea ce reprezinta orasul nostru. Spiritul Timisoarei care promoveaza deschiderea catre ceilalti, si unitatea in diversitate, e cel care ne determina sa nu asteptam ca lucrurile sa se intample, ci sa ne implicam pentru a le schimba in bine.

Acest spirit ne uneste si in 2023, cand ne bucuram impreuna si de sansa extraordinara oferita de titlul de Capitala Europeana a Culturii. Acest spirit ne va duce si mai departe, catre un viitor prosper, construit pe traditia generatiilor care au luptat pentru Timisoara”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Ceremoniile militare si religioase dedicate zilei orasului omagiaza inca o data generatiile care au facut posibila Unirea si care au facut din Timisoara ceea ce noi am mostenit astazi: un oras modern, conectat la valori europene dar cu identitate proprie, unica in Romania.

La Multi Ani, Timisoara!

(Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

One thought on “Ziua Timisoarei: Primarul Dominic Fritz, prezent la ceremoniile militare si religioase dedicate zilei orasului

  1. Ceremonii militare?Pai nu ai lui de la usr au vrut desfiintarea armatei romane?Putea sa faca ceremonii militare cu functionarii de la primarie,deoarece conform PNRR-ului creat de usr,e cam tot aia,militarii sunt tot functionari,nu interdictii,incompatibilitati si restrictii,nu obligatii militare dupa 35 de ani,salarii si pensii identice,pensionare la 65 de ani,etc.Puteau incerca niste ceremonii magistrale…

Leave a Reply