Operatiunea „Ghilotina”: Peste 200 de kilometri de cabluri aeriene din Timisoara, taiate de pe stalpii din oras. „Regretam disconfortul creat”, spune primarul Fritz

Primaria Timisoara, prin actiunile intreprinse, a reusit sa elimine de pe stalpii din oras peste 200 de kilometri de cabluri aeriene, care erau atarnate peste tot. De vina sunt operatorii de comunicatii, care nu au raspuns chemarilor primariei.


”In doar jumatate de an, peste 200 km de cabluri date jos de stalpi. Peste tot unde taiem exista canale subterane pentru introducerea cablurilor”, ne anunta primarul.

Pana acum s-a lucrat pe Calea Circumvalatiunii, Gheorghe Lazar, zona centrala, Piata 700, zona Parcului Botanic, Aradului, Lipovei, str. Cluj, Aleea F.C. Ripensia..

De vina daca apar probleme sunt furnizorii de servicii de comunicatii, nu municipalitatea, au fost avertizati de nenumarate ori sa rezolve problema, spune Fritz.

”Regretam disconfortul creat. Firmele de retele au ignorat somatiile pe care le-am trimis in repetate randuri pentru a-si muta cablurile in canalizatiile existente. Este responsabilitatea companiilor, care iau bani de la clienti sa se asigure de buna functionare a serviciilor furnizate.  Hotarati sa punem capat acestor practici mutilante pentru frumusetea Timisoarei si sa facem ordine pe spatiul public”, incheie primarul.

Va reamintim ca actuala campanie ”Ghilotina” a fost demarata de primarul Nicolae Robu, pe finalul mandatului sau, prin intermediul unei actiuni publice, in cadrul careia a fost ridicat la nivelul stalpilor purtand o casca de protectie. (Mara Ion)

Leave a Reply