Cei mai cunoscuti actori din Timisoara, pe scena Teatrului de Vara Soveja din Constanta, cu spectacolul Zorba Grecul

Spectacolul Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis, piesa originala de Hristo Boicev, a fost invitat sa participe la cea de-a doua editie a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului a Teatrului de Stat Constanta. Spectacolul Teatrului National din Timisoara a fost prezentat sambata, 5 august, de la ora 21, la Teatrul de Vara Soveja din Constanta.


SEAS 2023 – Stagiunea Estivala a Artelor Spectacolului concentreaza la malul marii  un mare numar de teatre, actori si muzicieni din Romania, oferind publicului din Constanta – turisti din Romania si din strainatate si localnici, deopotriva – o luna si jumatate de teatru si muzica.

In acest context, spectacolul Zorba Grecul isi aduce protagonistul aproape de mare, aproape de universul pe care il iubeste si il intelege, oferind, cu umor si cu sensibilitate, imaginea unei lumi care amesteca violenta, insingurarea, dar si iubirea ca forta motrice, ca forta vitala si catalizator al sperantei.

Publicul festivalului l-a intalnit in celebrul rol al lui Zorba pe binecunoscutul actor al Teatrului National din Timisoara, Ion Rizea, artist ale carui talent si carisma sunt recunoscute atat prin premiul UNITER pentru cel mai bun actor in rol secundar, cat, mai ales, prin aprecierea constanta si sustinuta a publicului sau din ultimele doua decenii.

I-au dat replica in spectacol talentatii actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Catalin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Andrei Zgabaia, Iuliana Craescu, Ana Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Cristina König, Cristian Szekeres, Marin Lupanciuc, Darius Zet si Raoul Horn.

Scenografia este semnata de Emil Bejenaru (decoruri) si Gabriela Strugaru-Popa (costume), miscarea scenica ii apartine Alinei Ilea; sound si video designul sunt semnate de Sebastian Hamburger, iar light designul – de Florian Putere. Regia artistica a spectacolului ii apartine regizoarei Mihaela Lichiardopol. (I.P.)

Leave a Reply