Ministerul Sanatatii: A fost aprobata construirea Institutului Regional de Oncologie din Timisoara, proiect ce va fi finantat prin PNRR cu 1,5 miliarde de lei

Ministerul Sanatatii a anuntat ca un important proiect de investitie in sistemul medical a intrat in linie dreapta. Este vorba de construirea Institutului Regional de Oncologie in Timisoara, obiectiv evaluat la 1,5 miliarde de lei, care va fi finantat prin PNRR.


„Indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie din Timisoara au fost aprobati de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrarilor Publice de Interes National. Unitatea sanitara nou construita va avea 250 de paturi si va deservi intreaga regiune de Vest”, se precizeaza in informarea Ministerul Sanatatii.

Proiectul, in valoare de 1.5 miliarde de lei, aprobat pentru finantare din PNRR va cuprinde 6 sali de operatie, radioterapie, laborator de medicina nucleara, centru de transplant medular si celule stem.

Institutul Oncologic ar trebui amplasat la marginea Timisoarei, la iesirea spre Cenad, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflata in proprietatea Ministerului Sanatatii, prin DSP Timis. In aceasta zona a fost demarata, inca din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat dupa ridicarea unei parti din cladire.

In 2022, comisia de specialitate din cadrul Directiei de Sanatate Publica Timis a realizat ultima etapa a serviciilor de actualizare a temei de proiectare si elaborare a studiului de fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timisoara.

La inceputul acestui an unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, a fost selectionat in vederea finantarii prin PNRR. (I.P.)

Leave a Reply