Sorin Grindeanu risca sa-si puna judecatorii si procurorii “in cap”: “Sunt un sustinator al desfiintarii totale a pensiilor speciale!”

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, in urma cu cateva zile, ca sustine „desfiintarea totala” a pensiilor de serviciu, indiferent daca sunt ale magistratilor sau ale altor categorii profesionale.


Intrebat de ce nu este convocat Parlamentul in sesiune extraordinara pentru a modifica proiectul pensiilor de serviciu, Grindeanu a raspuns ca, momentan, sunt inca in lucru amendamentele la propunerea legislativa, astfel incat sa fie in conformitate cu Decizia nr. 467/2023, prin care Curtea Constitutionala a Romaniei a desfiintat proiectul initial.

„Pentru ca – si este justificat acest lucru – deocamdata modificarile noi trebuie sa se plieze pe decizia Curtii Constitutionale”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Chestionat de ce partea contributiva reprezinta doar 10% din totalul pensiei de serviciu, ministrul Transporturilor a replicat: „Eu v-am tot spus ca sunt un sustinator al desfiintarii totale a pensiilor speciale. Nu dau inapoi si nu este populism ceea ce spun”.

Totodata, intrebat de ce parlamentarii se chinuie de 15 ani sa desfiinteze pensiile de serviciu si tot nu reusesc, prim-vicepresedintele PSD a afirmat: „Pentru ca de fiecare data cand iese o lege vine o hotarare a Curtii Constitutionale care vine si spune: ‘Vedeti ca nu este constitutional ceea ce ati facut’”.

Amintim ca la inceputul lunii august, premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca va fi convocat Parlamentul in sesiune extraordinara pentru a modifica legea pensiilor de serviciu in acord cu Decizia CCR 467/2023. Totusi, deputatul PSD Adrian Solomon, presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor, a precizat ca nu a elaborat amendamente la proiectul de lege. (Mara Ion)

Leave a Reply