Peste 20 de pusti si pistoale, confiscate de la un barbat din Timisoara! Majoritatea armelor sunt letale

Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis au efectuat, azi, 29 august, o perchezitie domiciliara la un barbat de 58 de ani, in municipiul Timisoara, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


In urma desfasurarii activitatilor, politistii au descoperit si ridicat, in vederea confiscarii si continuarii cercetarilor, 9 arme letale lungi de vanatoare, 12 arme scurte letale, dintre care 9 pistoale letale, 2 pistoale letale tip revolver si un pistol letal cu calibrul de 6,35, precum si 3 arme scurte neletale, 2 dintre aceste pistoale neletale fiind cu aer comprimat cu calibrul de 4,5 mm si un pistol neletal cu calibrul de 6 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite si ridicate 2 componente esentiale pentru armele letale (o teava si o cutie de mecanisme), un amortizor de sunet, 1.377 de bucati de cartuse letale calibrul 22 LR, 13 bucati de cartuse letale de vanatoare cu alice, cu calibrul de 12, precum si un cartus letal de vanatoare cu calibru de 20.

Totodata, in urma perchezitiei domiciliare, au fost descoperite si ridicate 3 bucati de cartuse letale cu calibrul de 6,35 mm, 1.500 de bucati de cartuse neletale cu calibrul de 6 mm, 800 de bucati de cartuse neletale cu calibrul 4 mm, 600 de bucati cu capse de initiere pentru proiectile cu calibru de 4 mm, 500 de bucati de cartuse neletale cu calibrul 22, 2.000 de bucati de alice cu calibru 4,5 mm si 1.500 de grame de pulbere neagra pentru munitie.

In continuare, se va dispune extinderea urmaririi penale si sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda calificata. (I.P.)

Leave a Reply