O noua cladire de scoala in Timisoara! Investitie de 2,7 milioane de lei in extinderea Scolii Gimnaziale nr. 13

Proiectul Primariei Municipiului Timisoara de construire a unui nou corp de cladire la Scoala Generala nr. 13, de pe strada Musicescu, nr. 14, se afla in faza avansata de executie. Constructia, care cuprinde 7 sali de clasa, o sala de sport, tribune, vestiare si grupuri sanitare este ridicata. Structura de rezistenta a fost finalizata si, in prezent, se lucreaza la acoperis. De asemenea, se monteaza instalatiile sanitare si se executa finisajele.


„Investim major in educatie, si la scolile centrale si la cele de cartier. Toti copiii au dreptul la conditii similare de studiu, indiferent unde este situata scoala. In momentul de fata avem in lucru 8 corpuri noi de cladire la mai multe scoli din Timisoara, precum si reabilitari complete de gradinite, scoli si licee. Este cea mai mare investitie in educatie din ultimele decenii si nu ne oprim aici”, a spus primarul Dominic Fritz.

Investitia in noua cladire se ridica la aproape 2,7 milioane de lei, fara TVA, finantarea provenind din fonduri europene nerambursabile. Termenul pentru receptionarea lucrarii este 31 decembrie 2023.

Beneficiarii acestui proiect sunt cei 613 elevi care studiaza in acest moment la Scoala Gimnaziala nr. 13, dar si copiii din zona Freidorf, care vor avea acces la o infrastructura educationala moderna.

Proiectul este co-finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 9– Sprijinirea regenerarii economice si sociale a comunitatilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investitii  9.1 – Dezvoltare locala sub responsabilitatea comunitatii (DLRC), apel de proiecte nr.  POR/722/9/1/1/ Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala, prin masuri integrate.

Obiectivul general al proiectului, promovat prin GAL Freidorf, este imbunatatirea nivelului educational prin cresterea accesului si participarii la educatie, precum si reducerea abandonului scolar. Obiectivele proiectului sunt: asigurarea calitativa si cantitativa a spatiilor si dotarilor necesare activitatii educationale, cresterea numarului de participanti la procesul educational. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply