FLAGRANT! Procurorii DNA l-au retinut pe seful Garzii de Mediu Tulcea in timp ce lua o mita de 25.000 de lei

Seful Garzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran, a fost prins in flagrant, ieri dupa-amiaza, in timp ce lua mita 25.000 de lei, intr-un restaurant din Tulcea. Procurorii anticoruptie vor cere propunere de arestare pentru 30 de zile.


Comunicatul oficial al DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului:

MERAN DORIN, comisar-sef al Comisariatului judetean Tulcea din cadrul Garzii Nationale de Mediu, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 25.000 lei si alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amenda mai mica ori chiar sanctiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de catre inculpat la un punct de lucru al unei societati comerciale administrata de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsa anterior, ar fi fost remisa inculpatului in autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019. (V.E.)

Leave a Reply