Milionarii Ionut Doldurea si Cosmin Stanga, retinuti de procurori. Care sunt acuzatiile impotriva patronilor statiei GPL din Crevedia

Ionut Doldurea si Cosmin Stanga, patronii firmei Flagas SRL, care detine statia GPL din Crevedia unde s-au produs explozii saptamana trecuta, au fost retinuti marti seara de procurorii Parchetului General, pentru 24 de ore.


„In cursul zilei de azi, in dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 in urma unor explozii ce s-au produs in localitatea Crevedia din judetul Dambovita, procurorul de caz din cadrul Sectiei de urmarire penala criminalistica a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale si retinerea a doi inculpati, administratori ai unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 si 2 din Codul Penal”, a anuntat Parchetul General.

De asemenea, procurorii au pus sub acuzare firma Flagas SRL pentru comiterea infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru.

„In perioada 30 septembrie 2020 – 26 august 2023, in realizarea obiectului de activitate si in interesul sau, ca urmare a politicii promovate de catre factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpati mentionati anterior, societatea comerciala a functionat in mod sistematic prin incalcarea repetata a dispozitiilor legale privind derularea operatiunilor de alimentare, transport, transvazare si depozitare cu combustibil GPL (Ordinul MAI cu nr.166 din 27 iulie 2010 si Ordinul nr.73/1161/1999 privind aprobarea ‘Normativului de proiectare, executie si exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule’, indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Soseaua Bucuresti-Targoviste, in comuna Crevedia, judetul Dambovita.

Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, in jurul orei 18,40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declansator, ce a condus la decesul a 5 persoane pana la acest moment (ultima decedand in cursul zilei de azi) si vatamarea corporala a 54 de persoane, precum si distrugerea si degradarea unor bunuri imobile si mobile, precum si a unor lucrari, echipamente, instalatii sau componente ale acestora, consecinte pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevazut, desi trebuiau si puteau sa le prevada”, sustine Parchetul.

Anchetatorii anunta ca au efectuat patru perchezitii (la sediile a doua firme si domiciliile a doua persoane), in urma acestor activitati procedurale fiind ridicate mai multe inscrisuri, documente si medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmaririi penale.

Cei doi au fost adusi sub escorta de politisti la Parchet pentru audieri, dupa care procurorii au emis pe numele lor ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Ionut Daniel Doldurea si Cosmin Ionut Stinga, actionarii firmei Flagas SRL care detine statia GPL din Crevedia au fost audiati, marti, la Parchetul General.

La intrarea in sediul instantei cei doi au refuzat sa faca declaratii jurnalistilor. Aceeasi atitudine a adoptat-o avocatul lor.

„Nu am niciun mesaj acum. O sa aflam si noi (care sunt acuzatiile, n.r.). Nu stiu mai multe”, a spus avocatul.

Ionut Daniel Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care a fost suspendat din PSD.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost ranite in urma exploziilor produse in 26 august la statia GPL din Crevedia. Numarul celor care au decedat in urma deflagratiilor a ajuns la cinci. (V.E.)

Leave a Reply