Proces de presa intre doi jurnalisti din Timisoara! VEZI cine cere 25.000 de euro, dupa publicarea unei fotografii prin care s-ar fi stirbit o reputatie

Audiata la Judecatoria Timisoara in procesul de presa pe care l-a deschis impotriva fostului ei angajator, jurnalista Oana Musat, de la publicatia Observatorul de Timis, a relatat, printre lacrimi, imprejurarile care au determinat-o sa se adreseze instantei si sa ceara obligarea paratului la plata unor daune morale in valoare de 25.000 de euro.


Astfel, la termenul din 4 septembrie, Oana Musat s-a prezentat la proces, insotita de avocat, si a acceptat sa raspunda la intrebarile adresate de judecator si de avocatul paratului, unele extrem de sensibile.

Spre exemplu, jurnalista de la Observatorul de Timis s-a identificat cu tanara dintr-o fotografie topless publicata de Gazeta din Vest, insa s-a plans ca aparitia fotografiei in presa i-a stirbit reputatia de femeie serioasa si ca, in consecinta, a pierdut mai multe contracte de publicitate.

De altfel, litigiul de presa ajuns in fata instantei a fost declansat de demisia jurnalistei de la Gazeta din Vest, unde avea carte de munca, si angajarea la o alta publicatie. Pana aici, nimic scandalos…

Doar ca, dupa cum acuza angajatorul Sorin Marascu, Oana Musat ar plecat si cu cateva contracte publicitare pe care Gazeta din Vest le negociase si semnase cu o serie de primarii din judet.

“Am avut surpriza sa constat ca trei sau patru primarii, ca intr-un soi de cartel, au reziliat contractele cu noi si le-au refacut cu Oana Musat, fosta noastra colega. Nu a fost greu sa cercetam cauzele care au dus la aceasta schimbare de atitudine a primarilor in discutie, una dintre acestea fiind relatiile destul de apropiate avute cu Oana Musat.

Domnita ne-a dat in judecata si cere despagubiri de 25.000 de euro, desi am depus la dosar anumite dovezi ca respectivele contracte nu au avut la baza traficul mai bun al publicatiei Observatorul de Timis, ci alte motive, de ordin personal”, ne-a explicat Sorin Marascu.

Disputa din dosarul 31535/325/2022 va fi transata la termenul din 18 septembrie, cand judecatorul cauzei va stabili daca fotografia sexy a Oanei Musat aparuta in Gazeta din Vest a dus la pierderea contractelor de publicitate sau, dimpotriva, i-a convins si pe alti primari sa inceapa colaborarea cu Observatorul de Timis. Vom reveni… (Vlad Enciu)

Leave a Reply