Politistul dealer din Brasov care vindea cocaina, arestat pentru 30 de zile alaturi de alte 7 persoane

Tribunalul Brasov a dispus arestarea preventiva a opt persoane inculpate intr-un dosar de trafic de droguri, printre cei arestati fiind si un fost politist.


“Instanta a dispus masura arestarii preventive a inculpatilor pentru 30 de zile incepand cu data de 8 septembrie pana in data de 7 octombrie. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la pronuntare”, au transmis reprezentanti ai Tribunalului Brasov.

Cele opt persoane, printre care si un fost politist, au fost retinute joi pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc si efectuarea, fara de drept, de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, a transmis, vineri, intr-un comunicat de presa, DIICOT Brasov.

Acuzatiile procurorilor:  Cele opt persoane sunt cercetate in doua cauze penale, ambele vizand comercializarea de droguri.

“Astfel, in prima cauza, s-a retinut ca, in perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpatii au comercializat in mod repetat si au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc si substante cu efecte psihoactive (canabis, ketamina, amfetamina si MDMA), cu sume cuprinse intre 200 si 600 de lei, catre consumatori de pe raza judetului Brasov.

Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca inculpatii, pe langa modalitatea vanzarii directe, au utilizat si o aplicatie tip chat (metoda ‘dead drop’), in cadrul careia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau sa achizitioneze, respectiv sa comercializeze droguri de risc si de mare risc.

In cea de-a doua cauza instrumentata, s-a retinut faptul ca, in perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpatii au comercializat in mod repetat si au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaina), cu sume cuprinse intre 900 si 2.000 de lei, catre consumatori de pe raza judetului Brasov”, se arata in comunicatul DIICOT.

Un politist printre infractori Conform anchetatorilor, membrii gruparii ar fi racolat mai multi consumatori, “pentru a ingreuna descoperirea activitatii infractionale pe care o desfasurau”.

“Precizam ca, la data savarsirii faptelor, unul dintre inculpati detinea calitatea de politist. Investigatiile vizand activitatea infractionala a inculpatului au fost sprijinite constant de Inspectoratul Judetean de Politie Brasov”, au aratat procurorii de la DIICOT.

In cele doua cauze, in cursul zilei de joi, au fost puse in aplicare 29 mandate de perchezitie domiciliara in judetul Brasov, fiind identificate si ridicate 25 grame de cocaina, o cantitate de MDMA, suma de 12.400 lei, mai multe cantare de precizie si grindere, precum si alte mijloace de proba. (V.E.)

Leave a Reply