Trimisi in judecata pentru falsificarea unei adeverinte de vaccinare anti-Covid-19. Doua persoane din Ocna Mures risca pana la 5 ani de inchisoare

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Aiud i-a trimis in judecata pe o femeie si un barbat din orasul Ocna Mures, judetul Alba, care sunt acuzati de fals si complicitate la fals informatic, in urma falsificarii unei adeverinte care sa ateste vaccinarea anti-Covid-19.


Potrivit rechizitoriului, femeia – care era registrator la centrul de vaccinare din Ocna Mures – a falsificat o adeverinta prin care sa ateste ca barbatul, complice la fapta, este vaccinat.

In actul de sesizare s-a retinut, in fapt, ca inculpata avea calitatea de registrator in cadrul Centrului de vaccinare Ocna Mures, iar aceasta avea ca si atributii introducerea datelor de identificare in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) al Centrului de vaccinare Ocna Mures ale tuturor persoanelor vaccinate in cadrul Centrului de Vaccinare Ocna Mures.

La data de 14.06.2021, la Centru de vaccinare s-a prezentat un barbat, caruia i s-a administrat cea de-a doua doza de vaccinare, prima fiindu-i administrata la data de 24.05.2021.

Ulterior, in urma unei intelegeri prealabile, inculpatul i-a pus la dispozitie inculpatei datele de identificare, prin inmanarea unei copii a cartii de identitate.

Astfel, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin (barbatului vaccinat), respectiv la data de 14.06.2021, inculpata a accesat pozitia unde au fost introduse datele de identificare ale numitului (barbatul vaccinat) si a suprapus peste acestea datele de identificare ale inculpatului, cu consecinta atestarii faptului ca inculpatul a fost vaccinat anti-Covid-19.

Totodata, ulterior suprascrierii datelor de identificare, respectiv la data de 14.06.2021, ora 20,56, a fost emisa o adeverinta de vaccinare, care atesta in mod nereal ca inculpatul a fost vaccinat.

In continuare, la data de 14.12.2021, persoana vatamata s-a prezentat din nou la Centrul de vaccinare din Ocna Mures, ocazie cu care s-a constatat ca acesta nu figura vaccinat in sistem cu nici o doza de vaccin, cu toate ca, anterior, fusese vaccinat”, se arata in rechizitoriu.

In data de 6 septembrie 2023, dosarul a trecut de camera preliminara si va fi judecat de magistratii Judecatoriei Aiud. In cazul in care vor fi gasite vinovate, cele doua persoane risca pana la 5 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply