Comisia de Disciplina a AJF Timis, neiertatoare cu cluburile si jucatorii din Liga 4 si 5. Sanctiuni de peste 10.000 de lei, doar in ultima luna

Cu toate ca fotbalul local este sarac si, pe alocuri, abia isi duce zilele, forul sub egida caruia se joaca ”pe la sate”, Asociatia Judeteana de Fotbal, nu este deloc sarac. Cu exceptia perioadelor de intrerupere a campionatelor, cand ”seceta” cam bantuie prin birourile renovate inca din primul mandat prezidential al lui Romeo Malac.


Poate va intrebati din ce traiesc intre timp AJF-istii? Pai, din banii membrilor afiliati! Teoretic exista doar trei angajati cu contract de munca: presedintele, secretarul general si contabilul. Practic, mai sunt unii ce presteaza diverse activitati, oficial neplatite, dar neoficial… platiti sub diverse forme cu tenta de legalitate.

La capitolul surse de incasare figureaza diverse taxe si cotizatii (participare, viza anuala, transfer, legitimare, contestatii, afiliere, reafiliere, licenta, reamatorizare, apel, statutul jucatorului), penalitati pentru cartonase galbene sau rosii si, nu in ultimul rand, penalitati financiare pentru incalcarea regulamentelor si acte de indisciplina.

O alta sursa, dar ocazionala, este Federatia Romana de Fotbal, precum si diversi sponsori. Din toate aceste venituri este alcatuit bugetul institutiei.

O contributie insemnata in asigurarea acestuia o are, insa, Comisia de Disciplina, care in etapele scurse pana acum a avut destul de mult de ”lucru”.

Din actuala editie de campionat s-au derulat primele 5 etape la Liga a 4-a, cea mai importanta dintre cele gestionate AJF-istic, respectiv 3 etape din Liga a 5-a.

In acest context, am avut curiozitatea sa adunam penalitatile financiare dictate de „disciplina” in perioada 06.08.2023 – 06.09.2023. Concluzia e ca onor Comisia si-a facut cu brio datoria fata de cei care au numit-o, in speta presedintele AJF, girat de Comitetul Executiv. Asadar, incasarile din pedepse au atins valoarea totala de 10.900 lei in intervalul mentionat.

In ritmul acesta, conducerea fotbalului local nu isi face griji privind bilantul contabil la sfarsit de an. Si, drept rasplata pentru harnicie, cu exceptia presedintelui comisiei, Eugen Iercu, neimplicat in nici o alta activitate fotbalistica, toti ceilalti membri ai onorabilei comisii sunt delegati de joc in activitate si participa in calitate oficiala si retribuita etapa de etapa la jocurile din campionat.

Aceasta fiind de fapt o modalitate semitransparenta de plata a acestora pentru prestarea ”serviciului” la comisie. Si asta, in pofida interdictiei exprese prevazute in Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice. Dar cine sa-i traga la raspundere pe onorabilii conducatori ai fotbalului local? Ei sunt stat in stat, intangili si inamovibili… Tot inainte! Ca inainte era cam tot asa.

Sa traiti sefu’, misiunea lunara a fost indeplinita! (Carla Radulescu)

Foto: arhiva

Leave a Reply