Cladirea fostului Liceu Agricol din Timisoara, readusa in patrimoniul orasului. “Trebuie sa imbogatim infrastructura scolara”, spune primarul Dominic Fritz

Primaria Municipiului Timisoara a recuperat in patrimoniul orasului cladirea fostului Liceu Agricol si va incepe demersurile pentru repunerea acestuia in circuitul unitatilor de invatamant. Initial, acesta a fost dat Ministerului Educatiei in 2015 pentru a fi reabilitat si transformat in sediu pentru Inspectoratul Scolar Judetean Timis (ISJ). Deoarece investitia nu s-a materializat, imobilul s-a degradat si necesita serioase lucrari de reabilitare.


„Timisoara se dezvolta si va continua sa se dezvolte inspre nord. Asta inseamna ca nevoile actuale de spatii pentru elevi se vor accentua. Tocmai de aceea, raspunsul pentru urmatorii ani il pregatim de azi.

Am purtat discutii extinse cu inspectoratul sa recuperam aceasta cladire si sa investim in ea. Avem scoli in reabilitare, avem cladiri noi in constructie, dar in acelasi timp pregatim si proiectele pentru viitor, iar fostul Liceu agricol se numara printre ele. Trebuie sa imbogatim infrastructura scolara. Este clar ca avem nevoie scoli noi in oras”, anunta primarul Dominic Fritz.

La solicitarea Primariei Timisoara, Guvernul a emis o hotarare – publicata, vineri, in Monitorul Oficial – prin care corpul A al fostului Liceu Agricol revine administratiei locale.

Acesta se afla pe Calea Aradului nr. 56, vizavi de Universitatea de Stiintele Vietii „Regele Mihai I”. Imobilul se afla intr-o stare avansata de degradare, urmand ca Primaria Timisoara sa demareze etapele necesare unei investitii pentru a-l reda circuitului educational. Astfel, Timisoara va beneficia de spatii noi in zona de nord a orasului pentru elevi.

Primaria Municipiului Timisoara isi reafirma angajamentul de a imbunatati infrastructura scolara a orasului si a oferi elevilor din oras spatii suficiente, sigure si dotate la standardele actuale. Din datele studiului „Infrastructura scolara 3.0. Scoala mai aproape de tine“ reiese ca, in Timisoara este nevoie de constructia a inca doua scoli: in zona de nord si in zona de sud.

Repunerea in circuitul educational al cladirii fostului Liceu Agricol va solutiona una dintre problemele mari ale orasului: nevoia pentru spatii educationale, in special cele de invatamant primar si gimnazial in zona Calea Aradului. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply