Judecatoria Timisoara a pronuntat sentinta in dosarul “portii ucigase” de la intrarea in oras, care s-a prabusit si a ucis un student. Sase persoane condamnate la inchisoare, amenda penala de 80.000 de lei pentru firma constructoare

Judecatoria Timisoara a admis, in sedinta de ieri, acordul de recunoastere a vinovatiei incheieat de procurori cu inculpatii acuzati de ucidere din culpa in cazul studentului de la Medicina care, in timpul furtunii din 17.09.2017, si-a pierdut viata, dupa ce poarta de la intrarea in Timisoara, din Calea Lugojului, s-a prabusit peste masina condusa de el.


“Admite acordul de recunoastere a vinovatiei, incheiat intre Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si inculpatii S.C. Stareto S.R.L., prin reprezentant Ostoin Radosna, Ostoin Liubomir, Ciobanu Valentin, Carabas Cristian Gabriel, Buzarnescu Gheorghe si Cacuci Nicolae”, se mentioneaza in Hotararea 2581/2023 din 18.09.2023.

Toti inculpatii care si-au recunoscu vina, adica responsabilitatea lucrarilor de proasta calitate executate ocazia renovarii portii ucigase, au fost condamnati la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, precum si obligatia de a presta munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 120 de zile la Inspectoratul Scolar Judetean Timis sau Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timisoara.

De asemenea, inculpata persoana juridica S.C. Stareto S.R.L. a fost condamnata la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 80.000 lei (200 zile amenda X 400 lei/zi) pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Instanta a luat act ca mostenitorul defunctului Baici Vlad, numitul Baici Ionel Gabriel, nu s-a constituit parte civila.

„Atrage atentia inculpatului asupra consecintelor nerespectarii masurilor de supraveghere si obligatiilor impuse, precum si ale savarsirii de noi infractiuni in cursul termenului de supraveghere, respectiv daca pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheata, cu rea-credinta, nu respecta masurile de supraveghere sau nu executa obligatiile impuse ori stabilite de lege sau savarseste o noua infractiune, instanta revoca suspendarea si dispune aplicarea si executarea pedepsei in regim de detentie”, se atrage atentia persoanelor condamnate.

Vlad Baici era student la Medicina. Pe 17 septembrie 2017, tanarul a murit dupa ce vantul care a batut cu peste 100 de kilometri pe ora, a doborat constructia de la intrarea in oras, iar poarta s-a prabusit peste masina condusa de Vlad. Din pacate, tanarul a decedat pe loc. Cercetarile desfasurate in urma tragediei care a dus la moartea tanarului Baici Vlad au scos la iveala numeroase nereguli privind reabilitarea portii. Primaria investise 50.000 de euro pentru renovarea constructiei. (G.I.)

Leave a Reply