Curtea de Apel Timisoara a anulat sanctiunea unei angajate a CFR Calatori, supracontrol pe trenul de Caransebes, care a fost „pedepsita” in urma unui reportaj al Digi TV

O angajata a CFR Calatori, penalizata cu 5 la suta din salariu pentru o luna, in urma unui reportaj care semnala nereguli dintr-un tren Timisoara-Caransebes, a cerut anularea sanctiunii in instanta si a obtinut castig de cauza, demonstrand ca a fost penalizata abuziv.


O angajata CFR Calatori, responsabila de supracontrol pe un tren Timisoara – Caransebes a ajuns sa fie penalizata de sefi, dupa ce televiziunea Digi24 a prezentat un reportaj in care se arata cum in tren se fumeaza, iar usile de acces in vagon (urcare/ coborare) sunt deschise in timpul mersului.

In urma imaginilor aparute pe postul de televiziune, angajata CFR a fost gasita vinovata pentru ca „nu a urmarit activitatea sefului de tren, care avea sectorul de activitate la vagonul nr. 2 si in care acesta avea obligatia de serviciu sa patruleze permanent”.

Pentru abaterea disciplinara, angajata CFR Calatori a fost sanctionata cu 5 la suta din salariu pentru o perioada de o luna. Femeia a dat in judecata CFR Calatori, cerand anularea sanctiunii. Tribunalul Timis i-a dat dreptate femeii, aratand ca reprezentantii CFR nu au putut demonstra ca neregulile s-au petrecut in trenul de care angajata CFR era responsabila.

„Reportajul transmis pe postul Digi24 este un colaj de imagini asamblate din mai multe clisee, prezentand secvente din mai multe intervale de timp si din mai multe locatii, ori in lipsa unor dovezi concludente instanta de fond nu a avut elementele necesare pentru a verifica veridicitatea celor sustinute de catre parata. Din probele de la dosar nu rezulta evidenta abaterii disciplinare constatate, nu rezulta existenta acesteia, imprejurarile in care fapta ar fi fost savarsita, vinovatia salariatei, pentru a putea fi atrasa raspunderea reclamantei”, se arata in sentinta Tribunalului Timis.

CFR Calatori a contestat hotararea Tribunalului aratand ca „obiectul abaterii disciplinare rezulta indubitabil prin neconformarea la prevederile dispozitiilor fisei postului, regulamentului intern, dispozitiilor interne si Statutului Disciplinar pe care reclamanta si le-a insusit prin semnatura”.

Curtea de Apel Timisoara a mentinut, insa, decizia de anulare a sanctiunii, considerand ca vinovatia angajatei CFR Calatori nu poate fi dovedita. „Singura proba propusa in acest sens o reprezinta reportajul difuzat pe Digi 24, care, asa cum in mod corect a retinut si prima instanta, nu este relevant si suficient sub aspectul dovedirii acelei inactiuni imputate contestatoarei, in conditiile in care din respectiva filmare nu reiese cu certitudine ca a fost realizata in data de 06.08.2021 in trenul respectiv si, mai mult, in intervalul orar in care contestatoarea se afla in acel tren pentru efectuarea controlului cu cei doi sefi de tren, respectiv pe distanta Timisoara – Chizatau, acel tren avand ca destinatie statia Caransebes”, se arata in sentinta Curtii de Apel Timisoara, care este definitiva. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply