Soc maxim in PSD! Seful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins in flagrant de procurorii DNA cand primea mita 1,25 milioane de lei

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi lideri PSD si seful Consiliului Judetean Vaslui, a fost prins in flagrant de DNA Iasi pe cand primea mita 1,25 milioane de lei. Flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcati de DNA, la un restaurant unde presedintele CJ Vaslui lua masa.


Spaga ar fi venit din zona unui om de afaceri care era interesat sa obtina un contract pe bani publici, potrivit sursele Digi 24. In acest moment au loc perchezitii la una din proprietatile lui Dumitru Buzatu din Zapodeni.

Ciolacu anunta ca va propune excluderea lui Buzatu din PSD

Marcel Ciolacu, liderul PSD si premier, a reactionat imediat pe pagina sa de Facebook sustinand ca il va exclude din partid.

„Voi convoca maine de urgenta Biroul Politic National in format online si voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus intotdeauna ca in mandatul meu toleranta pentru faptele de coruptie este ZERO! Iar cei care nu inteleg acest lucru nu au ce cauta in PSD!”, a scris Ciolacu.

Si purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a confirmat informatia si convocarea Biroului Politic National pentru a se propune excluderea lui Dumitru Buzatu.

„Nu va face bine partidului acest fapt, dar e importanta atitudinea noastra fata de coruptie, care este cea corecta. Marcel Ciolacu a spus mereu ca nu va tolera acte de coruptie”, a spus Romascanu.

Dumitru Buzatu este la al treilea mandat in fruntea Consiliului Judetean Vaslui, avand o avere care a ridicat numeroase semne de intrebare privind legalitatea.

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, reales in ianuarie ca lider al filialei judetene a PSD, sustinea atunci ca social-democratii nu aveau cum sa „saraceasca” Vasluiul, pentru ca „vasluienii au fost dintotdeauna saraci”: „Cand au fost vasluienii bogati, de i-am saracit noi?… Sa nu avem niciun fel de jena pentru ca nu am facut niciun lucru rau”.

Averea uriasa a lui Buzatu

Averea baronului PSD Dumitru Buzatu, care in ultimele trei decenii a lucrat doar la stat, a crescut constant, an de an, astfel ca ultima declaratie de avere, depusa in noiembrie 2020, in calitate de presedinte rerereales al Consiliului Judetean Vaslui, este un „pomelnic” interminabil de posesiuni.

18 proprietati detine Buzatu numai in judetul Vaslui. O vila, un apartament, nenumarate terenuri intravilane, agricole, pasuni etc si cinci spatii comerciale/de productie, scria Podul.ro.

Aparent rivale si cu crezuri politice diferite, familiile Buzatu si Bichinet detin impreuna cel putin doua terenuri uriase la Saru Dornei, judetul Suceava.

O pasune de peste doua hectare (21373 mp) si o padure de aproape trei ha (28500 mp), ambele cumparate in perioada boomului imobiliar de la sfarsitul anilor 2000 cand preturile terenurilor, peste tot in Romania, explodasera efectiv.

Intrebat, in 2018, de RFI daca DNA-ul ar trebui transformat, Dumitru Buzatu a raspuns:

„Nu cred ca trebuie transformat in ceva, ci, dimpotriva, cred ca trebuie stimulat sa-si exercite cu adevarat functia respectiva de combatere a fenomenului de coruptie.

Sa nu exageram, sunt fenomene sociale de asemenea foarte grave si exista o gama de infractiuni care aduc atingere, printre care si acelea care afecteaza drepturile si libertatea cetatenilor, care sunt cele mai importante, ca nu sunt cetatenii creati pentru DNA, ci DNA-ul este creat pentru aceia dintre cetateni care savarsesc infractiuni care se incadreaza in raza sa de actiune.

Cu aceste lucruri trebuie sa fie constientizata populatia Romaniei si in acest sens trebuie luate masurile, in acelasi timp exprimand sustinerea pentru combaterea acestui fenomen”. (G.I.)

 

Leave a Reply