Celebrul club de noapte No Name va fi demolat! Primaria Timisoara anunta o noua victorie definitiva in procesele privind recuperarea patrimoniului orasului

Primaria Timisoara, prin primarul Dominic Fritz, a castigat definitiv procesul impotriva reprezentantilor No Name, asupra carora au fost dispuse masuri de demolare a constructiilor ilegale care ocupa domeniul public.


Inca o victorie in instanta impotriva celor care de ani de zile ocupa si folosesc ilegal domeniul public al timisorenilor in interes personal. Avem aici un caz in care pe un teren al orasului, ocupat abuziv, a fost construit si a functionat bine-mersi un club. Fara ca nimeni sa nu vada nimic ani in sir.

In timp ce antreprenorii corecti si-au dezvoltat afaceri platind taxe, chirii si operand la costuri normale, o clasa de privilegiati a pus mana pe terenurile Timisoarei si le-a folosit dupa bunul plac. Acum, rezolvam si problema concurentei neloiale, dar si recuperam terenurile orasului”, a spus primarul Dominic Fritz.

Firma SOLDADO a cerut, in 22 mai 2023, suspendarea dispozitiei primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus masurile de demolare. In 13 iunie 2023, Primaria a castigat in prima instanta, iar miercuri, 11 octombrie 2023, a castigat definitiv.

No Name ocupa un teren din domeniul public cu suprafata de 6.552 mp, cu o valoare estimata de 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren nu exista contract de concesiune, iar constructiile ridicate aici nu au autorizatie de construire. Activitatile se desfasoara fara autorizatie de functionare si nu exista autorizatie ISU.

In urma unui proces minutios de documentare al Primariei Municipiului Timisoara a reiesit ca peste 55.000 de metri patrati, care apartin municipiului Timisoara, au fost ocupati ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate constructii ilegale, care au fost exploatate in scop comercial. Impotriva lor, primarul Dominic Fritz a emis dispozitii de demolare, care au fost atacate in instanta.

Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply