Lovitura de teatru la Curtea de Apel Timisoara! Omer Radovancovici, pus “de indata” in libertate, dupa ce avocatul sau a demontat acuzatiile DIICOT

Acuzatiile de proxenetism si trafic de minori sustinute de procurorii DIICOT Caras-Severin la adresa fostului primar din Pojejena, Omer Radovancovici, si a presupusei sale amante, Iasmina Dragomir, au fost demontate, azi, la Curtea de Apel Timisoara, de noul aparator angajat in cauza.


Avocatul Florin Kovacs (foto) a sustinut ca masura arestarii preventive a celor doi inculpati este una excesiva in raport cu probele din dosar, intrucat imoralitatea nu poate fi considerata infractiune.

Procurorul vorbeste pe trei pagini ca sexul in grup e ceva imoral, dar am invederat instantei ca si noi suntem asaltati de marsurile LGBT, prin centrul Timisoarei, lucru care mi se pare la fel de imoral ca si sexul in grup.

Intr-adevar, clientul meu fabuleaza mult in discutiile surprinse de anchetatori, cu fantezii sexuale si alte prostii, insa procurorii nu fac dovada ca le-a si pus in aplicare. Multa maculatura, doar se speculeaza…

Convorbirile singure n-au aptitudinea de a dovedi savarsirea faptei, dupa cum a statuat Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-o sentinta pronuntata in 2014. De asemenea, fiica minora a Iasminei Dragomir a fost audiata in prezenta unui psiholog si a negat ca vreodata ar fi participat la orgiile de la cabana de vanatoare a lui Omer”, ne-a declarat Florin Kovacs.

In aceste conditii, fosta procuroare Laura Brindescu, presedinta completului de judecata, si Georgiana-Roxana Glavan au decis sa nu fie solidare cu DIICOT Caras-Severin si au dispus ca arestatii Omer Radovancovici si Iasmina Dragomir sa fie pusi imediat in libertate.

„Admite contestatiile declarate de catre inculpatii Dragomir Iasmina Lavinia si Radovancovici Omer impotriva incheierii penale nr. 47/07.10.2023 pronuntata de Tribunalul Caras-Severin in dosarul nr. 1734/115/2023. Desfiinteaza incheierea penala contestata si rejudecand: Respinge propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Biroul Teritorial Caras-Severin privind luarea masurii arestarii preventive a inculpatilor Dragomir Iasmina Lavinia si Radovancovici Omer.

Dispune punerea de indata in libertate a inculpatei Dragomir Iasmina Lavinia de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 34/UP/07.10.2023 emis de Tribunalul Caras-Severin, daca nu este arestata in alta cauza. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului Radovancovici Omer de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 33/UP/07.10.2023 emis de Tribunalul Caras-Severin, daca nu este arestat in alta cauza”, se mentioneaza in Hotararea camera consiliu nr. 133/2023 din 13.10.2023.

Sa mai spunem ca sotia lui Omer Radovancovici, Mira Radovancovici, actualul primar al comunei Pojejena, a dezvaluit faptul ca sotul ei a fost luat in vizor de procurorii antimafia din Caras-Severin dupa ce s-a raspandit zvonul ca acesta ar intentiona sa accepte propunerea AUR de a candida, din nou, la Primaria Pojejena. (G.I.)

UPDATE: Primarita din Pojejena, Mira Radovancovici, ne-a trimis un scurt drept la replica, in care infirma informatia potrivit careia organele judiciare ar incerca sa blocheze o eventuala candidatura a sotului ei, Omer Radovancovici, la alegerile de anul viitor, pentru functia de primar.

“Nu vreau ca numele meu sa fie vehiculat in acest caz, pentru ca nu am nicio implicare, iar presa n-ar trebui sa amestece actul de justitie cu politica. Niciodata nu am sustinut ca DIICOT Caras-Severin i-ar fi deschis un dosar sotului meu, dupa ce s-ar fi zvonit ca va candida la functia de primar din partea AUR. Va rog sa faceti cuvenitele rectificari”, ne-a transmis Mira Radovancovici.

Reamintim ca, in decembrie 2014, procurorii DNA au descins la Primaria Pojejena, intr-un dosar de abuz in serviciu. „In cursul anului 2011, persoane din cadrul primariei Pojejena au incheiat un numar de 6 contracte de furnizare bunuri, cu incalcarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizitiile publice, vis-a-vis de achizitionarea unor containere”, au anuntat procurorii, la vremea respectiva.

Leave a Reply