Slava UNBR! Avocatii din Romania, alaturi de Ucraina in razboiul de aparare a tarii. Intrevedere intre reprezentantii UNBR si ambasadorul Igor Prokopchuk

Reprezentantii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) au avut o intrevedere, in 30 octombrie, cu E.S. Igor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei in Romania, potrivit unui comunicat.


UNBR a fost reprezentata de Daniel Fenechiu, vicepresedinte UNBR si senator, Cristian Niculescu Tagarlas, membru al Consiliului UNBR si presedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului Parlamentului Romaniei si Florin Andreicut, decanul Baroului Maramures. La intalnire a participat si Constantin Damov, presedintele Asociatiei pentru dezvoltarea relatiilor economice si culturale intre Romania si Taiwan (ROTA).

Participantii la intalnire au evocat actiunile avocatilor romani pentru sprijinirea locuitorilor din tara vecina inca din primele zile ale conflictului.

E.S. Igor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei in Romania, a subliniat necesitatea calificarii Rusiei ca stat sponsor al terorismului si a regimului rus – drept regim terorist. Ambasadorul Ucrainei a exprimat multumiri pentru sprijinul multilateral al Romaniei si a remarcat importanta continuarii sprijinului multidimensional Ucrainei in scopul infrangerii agresorului rus.

In calitatea lor de membri ai Senatului Romaniei, Catalin-Daniel Fenechiu si Cristian-Augustin Niculescu-Tagarlas au confirmat sprijinul ferm al Romaniei privind integrarea europeana si euro-atlantica a Ucrainei, precum si disponibilitatea partii romane de a sprijini in continuare Ucraina in lupta impotriva agresiunii armate ruse. Au fost, de asemenea, avansate propuneri pentru consolidarea cooperarii dintre Parlamentele Romaniei si Ucrainei, in special la nivelul de comisii parlamentare. (V.E.)

Sursa: juridice.ro

Leave a Reply