4 traficanti de droguri, trimisi in arest preventiv de Tribunalul Timis. Vindeau cannabis si cristal la preturi cuprinse intre 200 si 500 de lei

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus, ieri, retinerea a 6 inculpati, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, efectuarea, fara drept, de operatiuni cu substante susceptibile  a avea efect psihoactiv si detinere, fara drept, de droguri de mare risc pentru consum propriu.


S-a retinut ca, in perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, inculpatii au detinut, intermediat si comercializat direct, in mod repetat, droguri de risc, mare risc si substante psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal si 2-MMC) catre consumatori de pe raza judetului Timis, cu sume cuprinse intre 200 si 500 lei.

De asemenea, in sarcina unuia dintre inculpati s-a retinut si faptul ca a detinut fara drept, pentru consum propriu, diferite cantitati de droguri de mare risc ( cocaina si 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal).

Au fost puse in aplicare 15 mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetelor Timis si Cluj, fiind identificate si ridicate cantitatile de aproximativ 100 grame substanta cristalina 2-MMC si 30 grame 3-CMC (cristal), cantare de precizie cu urme de substanta, mai multe cutii continand pungi de dimensiuni mici cu sistem de inchidere tip zip-lock noi, 10 telefoane mobile, sume de bani, precum si alte mijloace de proba.

In cursul acestei zile, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis, a dispus arestarea preventiva a  patru dintre inculpati si masura arestului la domiciliu pentru alti doi, pentru o perioada de 30 de zile. Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj si jandarmilor Gruparii Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timisoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane. (V.E.)

One thought on “4 traficanti de droguri, trimisi in arest preventiv de Tribunalul Timis. Vindeau cannabis si cristal la preturi cuprinse intre 200 si 500 de lei

Leave a Reply