O decizie de 35 milioane de euro! Averea confiscata a lui Ovidiu Tender, restituita de doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti

Curtea de Apel Bucuresti a „lamurit” o decizie pronuntata, in urma cu 8 ani, de fosta judecatoare Camelia Bogdan, prin care s-a dispus confiscarea speciala a unor active in valoare de 35 milioane de euro de la milionarul timisorean Ovidiu Tender.


Potrivit retelei media PressHub, unul dintre judecatorii care, la termenul din 25 octombrie 2023, i-au restituit averea lui Ovidiu Tender este un fost angajat al liderului maxim Liviu Dragnea si a sponsorizat PSD cu 20.000 de euro, doar din salariul de jurist.

Admite contestatia la executare formulata de contestatoare impotriva deciziei penale nr. 862/A din data de 08.06.2015, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, pe care o lamureste in sensul ca:

Inlatura masura confiscarii speciale astfel cum a fost dispusa prin decizia penala nr. 862/A din data de 08.06.2015 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala fata de contestatoare in solidar si, in consecinta, ridica masura sechestrului asigurator si masura popririi astfel cum au fost dispuse fata de contestatoare prin decizia penala contestata. In temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva”, se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Hotararea de confiscare speciala a o parte din averea lui Tender a fost luata in 2015 de judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa din magistratura de fostul CSM. SC Tender SA – firma milionarului, a obtinut in instanta, definitiv, anularea masurii de confiscarea extinsa instituita in 2015 prin decizia de condamnare a omului de afaceri la 12 ani si 7 luni de inchisoare in Dosarul RAFO-Carom.

Prin decizia judecatorilor Ilie Cristian Razvan, presedintele Sectiei a II-a Penale, si Badoi Iulian Petrica, sechestrele asiguratorii instituite de procurori in perioada 2005-2006 au fost ridicate.

Tender a executat o treime din pedeapsa si a fost eliberat in 2019. (V.E.)

Leave a Reply