Angajatii DSP-urilor din tara nu renunta la proteste, cer salarii mai mari si ameninta ca vor bloca activitatea

Angajatii directiilor de sanatate publica, asistenta sociala si case de pensii au iesit din nou in strada, intr-un sir de proteste sindicaliste in care cer salarii marite si ameninta cu blocajul.


Angajatii DSP Satu Mare au fost si ei in strada, din nou, in fata institutiei in care lucreaza, si cer salarii mai mari. Guvernul a decis, insa, in sedinta de ieri, ca salariile din primarii, ministere, autoritati publice si companii de stat nu pot fi marite decat prin act normativ aprobat la nivel central.

Este a treia zi de cand angajatii din sistemul de sanatate publica, cei care sunt functionari publici, protesteaza nemultumiti de salarii. Oamenii spun ca au un salariu mediu de 3.000 – 4.000 de lei pe luna. Sunt proteste la Botosani, Gorj, Satu Mare, Sibiu, Vaslui, Galati, etc. Angajatii DSP-urilor spun ca nu renunta la proteste pana nu primesc bani mai multi si ameninta ca vor bloca activitatea.

Au luat decizia sa iasa in strada dupa ce angajati ai caselor de asigurari de sanatate au procedat la fel si revendicarile lor au fost rezolvate. DSP-urile duc lipsa de specialisti care sa faca controale in spitale tocmai pentru ca locurile raman vacante din cauza salariilor mici. Sunt proteste si la agentiile judetene pentru plati sociale. Este protest si la Casa judeteana de pensii din Constanta. Mai bine de jumatate din angajati au intrerupt lucrul, nemultumiti de salarii. (I.P.)

Leave a Reply