Uber si Bolt, in atentia inspectorilor Antifrauda Fiscala: Prejudiciu de peste 52 milioane de lei cauzat bugetului de stat de platformele ridesharing

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) desfasoara permanent actiuni de control antifrauda la nivel national, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale in domeniul prestarii serviciilor direct catre populatie, precum si in alte domenii economice in care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul institutiei pe baza informatiilor detinute, au fost identificate fenomene de indisciplina financiara ori slaba conformare la declarare.


Astfel, in cazul a trei operatori economici din Bucuresti si Constanta care activeaza pe piata de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform carora administratorii acestora s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele si taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum si taxele datorate aferente sumelor de bani platite catre salariati. Totodata, s-a constatat majorarea in mod ilegal a TVA deductibila, prin inregistrarea in contabilitate a unor achizitii de combustibili susceptibile a fi fictive.

In toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmarire penala in vederea recuperarii prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat in cuantum de 52.060.388 de lei, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Actiunile de control vor continua in perioada urmatoare, iar DGAF recomanda tuturor operatorilor economici sa fiscalizeze veniturile obtinute din activitatile desfasurate. (ANAF)

Leave a Reply