Drogul de mare risc Cristal a „cucerit” si piata din Constanta! Patru traficanti retinuti de DIICOT, arestati preventiv

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta au dispus, in zilele de 15 si 16 noiembrie, retinerea a 5 inculpati, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive si punerea la dispozitie, cu stiinta, a unei locuinte, pentru consumul ilicit de droguri.


S-a retinut ca, in perioada iunie-octombrie 2023, sase inculpati au comercializat, in mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), catre consumatori din municipiul Constanta, pentru sume cuprinse intre 200 si 1.500 lei.

Totodata , in sarcina unuia dintre ei, s-a retinut si faptul ca, impreuna cu o inculpata cercetata in cauza, a detinut in vederea comercializarii, aproximativ 1.150 grame substanta psihoactiva (2-MMC), cantitate descoperita si ridicata pe parcursul perchezitiilor domiciliare efectuate.

Totodata, acelasi inculpat, in perioada octombrie-noiembrie 2023, a pus la dispozitie apartamentul in care locuia, pentru consumul de droguri.

In cursul zilei de 16.11.2023, a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta, cu propunerea de arestare preventiva a 4 dintre inculpatii retinuti si a arestului la domiciliu fata de al cincilea.

De asemenea, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta au solicitat arestarea preventiva in lipsa, a doi inculpati, care se sustrag urmaririi penale.

La aceeasi data, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta a admis propunerile formulate.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Gruparii Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanta.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (DIICOT)

Leave a Reply