Miting de sustinere a politistului Valer Kovacs, dupa ce IGPR l-a sanctionat disciplinar! “Sa nu se instige la violenta, daca vor fi colegi de-ai mei prin zona!”

Valer Kovacs a anuntat ca, sambata, de la ora 11, la Timisoara va avea loc un mars de protest impotriva ingradirii libertatii de exprimare a politistilor, care a fost declansat de decizia sefilor Politiei Romane de a-l sanctiona disciplinar pentru postarile sale de pe retele de socializare.


„Eu nu am vrut sa deranjez pe nimeni, de aceea nu am organizat eu protestul. Doar mi-am anuntat prezenta la marsul respectiv. Este vorba despre libertatea de exprimare a politistilor, a tuturor… Va rog sa nu se consume alcool, sa nu se instige la ura, la violenta, daca vor fi colegi de-ai mei prin zona. Mi-au scris multi ca vor veni, din alte judete… Eu m-am asteptat la cei din zona locala, din Timisoara, ca vor veni si ma vor sustine”, spune Valer Kovacs, intr-un nou live de pe TikTok.

Supararea sa a fost declansata de decizia sefilor IGPR de a-l sanctiona disciplinar pentru mai multe asa-zise abateri.

„Sunt sanctionat disciplinar pentru ca as fi vorbit prea mult in mediul online si as fi adus atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei. Ca as fi incalcat juramantul de credinta al politistului si drepturile omului, dar si ordinele sefilor privind obligatiile de serviciu, conform articolului 57 din Legea 360 din 2002.

Acuma, spuneti si dumneavoastra daca eu am adus atingere onoarei si probitatii profesionale a politistului, daca e corecta sanctiune pentru toate faptele bune pe care le-am facut pentru societatea romaneasca”, este intrebarea retorica lansata de Valer Kovacs catre cei peste 200.000 de fani din mediul online.

In opinia sa, aceasta sanctiune disciplinara vine acum, la sfarsitul anului, ca sa nu primeasca macar calificativul de foarte bine pentru activitatea sa. Mitingul de protest va avea loc, sambata, de la ora 11, in Parcul Central din Timisoara. (G.I.)

Foto: arhiva

Leave a Reply