Operatorul unei sali de fitness, amendat cu 10.000 de lei, dupa ce a refuzat cererea unei cliente de a-i sterge fotografiile din timpul antrenamentului

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a informat, in urma cu cateva zile, ca a finalizat o investigatie la operatorul SC Sweat Concept One SA, care detine o sala de fitness in Bucuresti, in cadrul careia a constatat incalcarea prevederilor art. 4 alin. (5) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, incalcarea art. 5 alin. (1) lit. a) si b) si art. 6 alin. (1) din Regulamentul (UE) 2016/679, precum si incalcarea art. 17 coroborat cu art. 12 din Regulamentul (UE) 2016/679. Operatorul a fost sanctionat cu avertisment si amenda in cuantum de 10.000 lei.


Sanctiunile au fost aplicate ca urmare a unor plangeri prin care se reclama faptul ca operatorul SC Sweat Concept One SA nu a raspuns petentei la cererea sa prin care si-a exercitat dreptul la stergerea datelor cu caracter personal.

In cadrul investigatiei efectuate, s-a constatat faptul ca SC Sweat Concept One SA permitea stocarea de informatii si obtinerea accesului la informatiile stocate pe echipamentele utilizatorilor prin folosirea fisierelor de tip cookies disponibile pe site-ul operatorului, fara obtinerea prealabila a consimtamantului expres, asa cum prevede art. 4 alin. (5) din Legea nr. 506/2004.

De asemenea, s-a constatat ca operatorul a prelucrat adresa de e-mail a petentei in scop de marketing direct fara a avea consimtamantul acesteia sau un alt temei legal, incalcand astfel prevederile art. 5 alin. (1) lit. a) si b) si art. 6 alin. (1) din Regulamentul (UE) 2016/679.

Totodata, s-a constatat ca SC Sweat Concept One SA nu a comunicat petentei un raspuns la cererea prin care aceasta si-a exercitat dreptul la stergerea datelor, desi operatorul avea aceasta obligatie conform art. 17 alin. (1) din RGPD, coroborat cu art. 12 din Regulamentul (UE) 2016/679. (I.P.)

Leave a Reply