Primaria Timisoara a demarat un program de inverzire a curtilor la 11 scoli si gradinite. Primele amenajari, la Scolile Gimnaziale 18 si 19

In aceasta toamna, suplimentar campaniei de plantari de pe spatiul public, Primaria Municipiului Timisoara face plantari si la mai multe scoli si gradinite din oras. Astfel, la 11 unitati de invatamant preuniversitar se planteaza arbori, arbusti si diverse specii de plante. Primele amenajari au fost realizate deja de echipele primariei la Scolile Gimnaziale 18 si 19.


„Din aceasta toamna am inceput un program de inverzire a curtilor scolilor si gradinitelor din Timisoara. Urmarim doua obiective: in primul rand amenajarea unor zone verzi atractive pentru copii, dar si sa le incurajam interesul pentru natura si grija fata de mediu. Momentan intervenim la 11 scoli si gradinite, dar din primavara continuam si la alte unitati de invatamant”, anunta primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In total, vor fi plantati 142 de arbori (jugastru de Banat, frasini, artari si alte specii), peste 270 de arbusti, precum si diverse amenajari cu plante perene, flori, gazon sau trifoi.

Unitatile de invatamant unde Primaria Timisoara realizeaza amenajari sunt: Gradinita PP 1, Gradinita PP 12, Gradinita PP 26, Gradinita PP 33, Gradinita PP 38, Scoala Gimnaziala 6, Scoala Gimnaziala 15, Scoala Gimnaziala 18, Scoala Gimnaziala 19, Scoala Gimnaziala 21, Liceul de Arta „Ion Vidu”.

In campania de plantari din aceasta toamna se planteaza 2.600 de arbori in cartierele si centrul Timisoarei, pentru a completa aliniamentele, parcurile si scuarurile orasului. Vor fi finalizate aliniamentele de pe Calea Bogdanestilor si Cetatii, precum si amenajari in Piata Balcescu si parcarile Clabucet, Vaida Voievod si Lascar Catargiu. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply