Curtea de Apel Timisoara mentine imunitatea lui Omer Radancovici! Pentru a doua oara in ultima luna, “Printul Clisurii” scapa de mandatul de arestare

Curtea de Apel Timisoara a respins, din nou, propunerea DIICOT Caras-Severin de arestare preventiva a inculpatului Omer Radovancovici, fostul primar din Pojejena, chiar daca judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Caras-Severin, Rustin Petru Ciasc, si-a facut datoria, in urma cu cateva zile, si l-a trimis dupa gratii.


In schimb, instanta de apel a mentinut mandatul de arestare preventiva emis de Tribunalul Caras-Severin pe numele lui Covaci Marin, fost coleg de puscarie cu Omer, care era angajat ca paznic la cabana sa de vanatoare.

„Respinge ca nefondata contestatia declarata de inculpatul Covaci Marin impotriva incheierii penale nr. 58 din data de 24.11.2023 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Caras-Severin, in dosarul nr. 2349/115/2023.

Admite contestatia formulata de inculpatul Radovancovici Omer impotriva incheierii penale nr. 58 din data de 24.11.2023 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Caras-Severin, in dosarul nr. 2349/115/2023 pe care o desfiinteaza in parte si rejudecand: 1. Respinge propunerea formulata, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin privind luarea masurii arestului preventiv fata de inculpatul Radovancovici Omer 2.

Dispune luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Radovancovici Omer, pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 29 noiembrie 2023 pana la data de 27 ianuarie 2024 inclusiv”, se mentioneaza in Hotararea camera consiliu nr. 158/2023 din 29.11.2023, care este definitiva.

Completul de judecata format din judecatorii Adriana Stoicescu si Florea Marinel Dumitru a dispus punerea de indata in libertate a inculpatului Radovancovici Omer de sub puterea mandatului de arestare nr. 38/UP/24.11.2023, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza.

„Curtea de Apel Timisoara, prin cel mai dur complet de judecata din penal, a decis ca nu se impune mentinerea in arest preventiv a lui Omer Radancovici. Cred ca, daca DIICOT aduce si o maimuta cu coada taiata si ar scrie pe pieptul ei Omer Radovancovici, la Tribunalul Caras-Severin sigur ar obtine un al treilea mandat de arestare”, a declarat avocatul Florin Kovacs. (G.I.)

Leave a Reply