Un politist de la IPJ Timis, acuzat ca devenit „garda de corp” pentru un stomatolog din Timisoara si a facut presiuni la cabinetul unui avocat

Un politst de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, care efectueaza cercetari intr-un dosar de santaj, este acuzat ca si-a depasit competentele si ca a exercitat presiuni asupra unui martor si asupra avocatului acestuia, in tentativa de a inlatura anumite probe care-l incrimineaza chiar pe reclamant.


Agentul sef adjunct Frunza Alexandru (foto, drepata) este acuzat ca, in data de 14 iunie, si-a facut aparitia la cabinetul unui cunoscut avocat din Timisoara, alaturi de reclamantul Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh (foto, stanga), coborand chiar din masina acestuia, pentru a-i inmana o citatie martorului Ibrahim Wesam Mahmoud Ahmad, care era chemt la audieri chiar in aceeasi zi, la ora 15.

Mai mult, politistul, care parea o autentica „garda de corp” pentru reclamant, a incercat sa-l determine pe martor sa stearga din telefon anumite mesaje si fotografii compromitatoare, care i-au fost trimise de reclamat.

„Nu este deloc procedural ca politistul sa vina alaturi de reclamant, ca o autentica garda de corp, si sa se comporte abuziv intr-un cabinet avocatial. Mai mult, a incercat sa-l determine pe clientul meu sa stearga din telefon mesaje si fotografii compromitatoare pentru persoana care a depus plangerea de santaj.

Unde s-a mai vazut ca organul de cercetare penala sa aduca personal citatia unui martor, alaturi de denuntator, pe care-l convoaca la audieri in aceeasi zi. Consider ca agentul sef Frunza Alexandru este incompatibil sa mai solutioneze acest dosar, motiv pentru care vom cere conducerii Politiei Municipiului Timisoara sa delege un alt organ de cercetare penala”, ne-a declarat avocatul la cabinetul caruia s-a produs incidentul.

Asupra litigiului dintre cetateanul iordanian Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh si cetateanul din Ibrahim Wesam Mahmoud Ahmad, originar din Emiratele Arabe Unite, ambii rezidenti in Timisoara, care a degenerat in acuzatii de malpraxis, hartuire sexuala si santaj vom reveni.

Deocamdata, vom dezvalui doar motivul pentru care cei doi si-au dat intalnire la avocat: stomatologul Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh a efectuat o lucrare dentara neconforma si a fost de acord sa suporte „reparatia” la un alt cabinet stomatologic din oras.

Devizul reparatiei intocmit de dr. Emanuel Bratu a fost de 11.143 de euro, iar factura proforma a fost prezentata medicului, care a fost de acord cu intelegerea. Doar ca, la intalnirea unde trebuia sa aiba loc impacarea, Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh s-a prezentat insotit de politist, ca la un as-zis flagrant, pentru a invoca faptul ca este santajat sa plateasca o anumita suma de bani.

Dincolo de litigiul dintre cei doi cetateni de etnie araba, ramane semnul de intrebare din dreptul politistului Alexandru Frunza, care a devenit „garda de corp” a uneia dintre parti. Pana la redactarea acestui articol, nu am reusit sa aflam opinia politistului de la Investigatii Criminale… (V.E.)

One thought on “Un politist de la IPJ Timis, acuzat ca devenit „garda de corp” pentru un stomatolog din Timisoara si a facut presiuni la cabinetul unui avocat

  1. Bravo, un tânăr de perspectivă! Dacă se pricepe și să cânte la vioară, șanse mari ca peste 10-15 ani să ajungă șeful poliției municipiului timișoara.

Leave a Reply