Angajatii Directiei Teritoriale de Statistica Timis, a 6-a zi de protest: „Ne exprimam nemultumirea fata de salariile foarte mici!”

Angajatii tuturor Directiilor Teritoriale de Statistica, printre care si cei din Timisoara, sunt in a 6-a zi de protest fata de netranspunerea in legislatie a Memorandumului aprobat in Sedinta de Guvern in data de 13.07.2022, cu privire la “Solutionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului National de Statistica si al Directiilor Regionale si Judetene de Statistica”.


Am adoptat aceasta forma de protest, pentru a ne exprima nemultumirea fata de salariile foarte mici raportate la importanta si complexitatea muncii noastre.

In competenta statisticienilor intra calculul indicilor preturilor de consum (IPC) si a celorlati indicatori pe termen scurt (ICA, IPPI) fara de care deciziile importante ale aceluias Guvern nu se pot lua.

Doar prin munca de zi cu zi a statisticienilor se poate calcula PIB ul Romaniei pe baza caruia tot Guvernul intocmeste bugetul tarii noastre. ​Cu toate acestea personalul statistic este mai slab remunerat decat personalul din alte institutii publice.

ASA NU SE MAI POATE!

(Directia Teritoriala de Statistica Timisoara, Iosana Martinov)

Leave a Reply