Mircea Geoana vine la Timisoara sa-si lanseze o cartea despre viitorul Romaniei / Moderator, Simona Neumann

Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO, va lansa la Timisoara, sambata, 9 decembrie 2023, volumul „Batalia pentru viitorul Romaniei. Gandurile unui roman la varful NATO”.


Evenimentul, organizat de Asociatia Proiectul Romania 2030 si Editura Litera, va avea loc, incepand cu ora 17.15, la Libraria Carturesti (Iulius Mall, Etaj 1), str. Aristide Demetriade nr. 1, Timisoara.

Cu acest prilej, Mircea Geoana va participa la o conversatie publica moderata de Simona Neumann, Fellow Aspen Institute Romania si fost director executiv al Asociatiei Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii, iar la final va sustine o sesiune de autografe.

„Paginile acestei carti sunt rodul unui parcurs de viata care, indraznesc sa cred, mi‑a permis sa inteleg atat politica internationala, cat si pe cea romaneasca din perspective relevante, nu doar pentru mine, ci si pentru toti compatriotii mei. Ele reprezinta sinteza reflectiilor unui lider politic provenit dintr‑o tara in care politica si politicienii reusesc tot mai putin sa le castige increderea si respectul cetatenilor. Sunt, in ultima instanta, viziunea mea asupra unui nou contract social, menit sa reconfigureze temeiurile vietii noastre publice.”

Mircea Geoana, secretar general adjunct al NATO

„O analiza politica a vremurilor noastre realizata cu maiestrie. Ca un om de stat experimentat si ca lider politic interesat de destinul si de bunastarea tarii sale, Mircea prezinta o viziune cutezatoare care ar inspira viitorul oricarui stat modern inovativ.”

Jens Stoltenberg, Secretar General al NATO

„O lectura despre rezilienta, progres si un optimism conectat la realitate din care orice roman se poate incarca cu speranta si determinare. Cartea este un adevarat ghid pentru viitor, dar si o lectie despre cum sa ne apreciem mai mult pe noi insine, asa incat sa primim aprecierea pe care o meritam oriunde in lume”.

Nadia Comaneci

„Comunitatea globala se afla intr-un moment critic, cu tabere distincte de natiuni, conduse de cei care promoveaza un viitor comun de pace si prosperitate, infruntand acele forte care incearca sa rastoarne sistemul nostru global de reguli si cooperare. Astept cu nerabdare sa citesc contributia ta la aceasta batalie de idei.”

Isaac Herzog, Presedinte al Statului Israel 

(extras din corespondenta cu autorul)

„Pretuiesc fiecare intalnire cu domnul Mircea Geoana. Pentru ca e un om care intelege nu doar lumea, dar si oamenii, si reuseste, de fiecare data, sa imi explice ca un viitor al lumii nu inseamna nimic fara un viitor al oamenilor.”

Mihai Morar, jurnalist

(Impact Press

Leave a Reply