Politistii ies in strada pentru a cere salarii mai mari. “30 de lei peste salariul minim pe economie, ceea ce este o mizerie si o bataie de joc!”

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual a organizat, azi, de la ora 13, un protest la Ministerul Finantelor, pentru a-si striga nemultumirile fata de nivelul de salarizare si de noile masuri fiscal-bugetare, care, in opinia sindicalistilor, sunt o bataie de joc.


”5% este o mizerie va spun direct. 5% promis din acea ordonanta care circula neasumata pe retele inseamna ca politistul debutant, de la care dumneavoastra, cetateanul roman, pe buna dreptate, aveti pretentia sa furnizeze ordin epublica de calitate, va fi mentinut cu acest 5%, undeva la 30-40 de lei pe brut, peste salariul minim pe economie.

Deci, dumneavoastraa trebuie sa beneficiati de servicii de calitate de la un politist platit cu 30 de lei mai mult decat este salariul minim pe economie, ceea ce este o mizerie si o bataie de joc”, a declarat Vasile Zelca, presedintele SNPPC, in direct, la o televiziune centrala.

”SNPPC da startul protestelor politistilor, personalului contractual si pensionarilor politisti. Luni, 11.12.2023, ora 13, va asteptam la protest la Ministerul de Finante. Unitatea si solidaritatea trebuie sa invinga! Guvernul a aruncat “pe piata” proiectul de OUG pe masuri fiscal-bugetare, care prevede doar 5% pentru bugetari, implicit pentru MAI. O bataie de joc de genul “Nicule, mai da-le, ma, 100 de lei!”

Politisti debutanti vor fi umiliti, fiind plasati 30-40 lei peste viitorul salariu minim. Pentru politistii aflati in prag de pensie, inca o abureala de doi bani. Nu mai spunem de umilirea continua a personalului contractual.

Luni, marti, miercuri, joi, vom iesi in strada. Am notificat deja pentru MAI, Finante, Munca si Guvern. MOBILIZATI-VA! 

Luati legatura cu liderii teritoriali si veniti la protest”, se arata in comunicatul SPPC. (V.E.)

Leave a Reply