Salariatii Directiei Regionale de Statistica Timis, activitate oprita pe toata durata zilei. „Nu vom mai colecta si furniza date statistice din judetul Timis”

„Noi, salariatii din cadrul Directiei Regionale de Statistica Timis ne exprimam nemultumirea fata de salarizarea discriminatorie indelungata, alaturi de colegii din tara, motiv pentru care, astazi, 11.12.2023, VOM OPRI ACTIVITATEA, pe toata durata normala a zilei de munca!


BLOCAREA activitatii, pentru cel putin o zi, este rezultatul ignorarii de catre decidentii politici a semnalelor trase de statisticieni in ultimii ani si reprezinta doar un avertisment al salariatilor in contextul anului electoral 2024.

  • Neacordarea importantei cuvenite activitatii directiilor teritoriale de statistica, atata vreme cat informatiile statistice sunt importante atat pentru cunoasterea evolutiilor economice si sociale, pentru fundamentarea deciziilor si programelor de actiune la nivel european, national si/sau teritorial.

DUPA ZECE ZILE DE PROTEST SPONTAN, revendicarile noastre NU au fost solutionate!!!

In acest moment, si-au asumat, prin semnatura, intentia de a opri lucrul  pentru o zi, aproximativ 900 de salariati din Directiile teritoriale de Statistica si sediul central al INS, IN SEMN DE PROTEST FATA DE NEPUNEREA IN APLICARE A MEMORANDUMULUI privind salarizarea in sistemul statistic.

  • Nu vom mai colecta si furniza date statistice din judetul Timis!
  • Nu vom mai asigura datele statistice necesare realizarii Programului Statistic National si transmiterii la EUROSTAT!

Revendicarile salariatilor DRS Timis (conform Memorandumului aprobat!) sunt:

  • Punerea in aplicare a Memorandumului aprobat de Guvernul Romaniei in data de 13.07.2022 cu tema ˵Solutionarea problemelor de salarizare existente la nivelul I.N.S. si al Directiilor Regionale si Judetene de Statistica˶ prin :
  1. Stabilirea salariilor de baza ale functionarilor publici cu functii de executie si conducere, precum si ale personalului contractual din cadrul DRS TIMIS la nivelul administratiei publice centrale.
  2. Majorarea salariului de baza cu 15% pentru complexitatea muncii pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul DRS TIMIS.” (Colectivul de salariati al DRS Timis)

Leave a Reply