VIDEO / Perchezitii la mafia pacanelelor din Timis si Caras-Severin! Jackpot-urile mari, incasate doar de liderii gruparii infractionale

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin, impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, pun in aplicare, in aceasta dimineata, 26 de  mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetelor Caras-Severin, Timis si municipiul Bucuresti si 26 de mandate de aducere, intr-o cauza penala privind savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, frauda informatica si evaziune fiscala.


In baza probatoriului administrat s-a stabilit ca, in perioada septembrie 2019 – decembrie 2023,  un numar de 26 de faptuitori  din judetele Caras-Severin si Timis, administratorii si angajati ai doua societati comerciale din judetul Timis, precum si alte persoane au constituit un grup infractional organizat  avand drept scop obtinerea unor sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locatii din judetele Caras-Severin,Timis, Arad si Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infractional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive si programe informatice crescand in mod artificial castigurile care trebuiau acordate potentialilor jucatori. De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului si a procentajului de castig insusindu-si, in mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Organizarea in cadrul grupului era de tip piramidal, faptuitorii actionand pe  trei paliere distincte. Primul avea in componenta patru leaderi cu  functii de conducere in cadrul celor doua firme cu sediul in judetul Timis.

Cel de al  doilea palier, de executie, a fost constituit din angajati ai firmelor care la comanda liderilor grupului se deplasau  in locatiile unde se aflau  aparatele de jocuri de noroc si interveneau asupra acestora  prin folosirea unor chei speciale, dispozitive si alte accesorii.

Pe ultimul palier actionau faptuitorii care aveau calitatea de administratori (in fapt sau in drept) ai unor locatii in care  erau instalate  aparate de jocuri de noroc puse la dispozitie de  liderii grupului infractional  in baza unor contracte de participatiune/inchiriere.

Potrivit intelegerilor stabilite anterior,  acestia anuntau membrii grupului infractional, care operau  pe palierul de executie, despre incasarile masive la aparatele din salile administrate pentru a veni sa actioneze cu dispozitive in vederea fraudarii aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Castigurile obtinute din activitatea infractionala au fost insusite si impartite in interiorul grupului de crima organizata.

Actiunea se desfasoara cu sprijinul politistilor din cadrul IGPR – Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad si Mehedinti, Inspectoratului de Politie al Judetului Caras-Severin, Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin, Gruparii de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara si specialistilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply