Rectorul Universitatii de Stiintele Vietii ’’Regele Mihai I’’ din Timisoara, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, reales in functie cu peste 97% din voturi

La Universitatea de Stiintele Vietii ’’Regele Mihai I’’ din Timisoara au avut loc, joi, 14 decembrie 2023, alegeri pentru functia de rector. „In urma acestor alegeri, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu a fost reales pentru un nou mandat la conducerea Universitatii de Stiintele Vietii ’’Regele Mihai I ’’din Timisoara, obtinand un procent de 97,3% din numarul total de voturi valabil exprimate (288 voturi din 296 voturi), prezenta la vot fiind de 98,01%”, a anuntat consilierul de imagine Paul Moldovan.


Cosmin Popescu s-a nascut in 1974, in judetul Hunedoara. A absolvit Facultatea de Agricultura, specializarea Ingineria mediului, in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, obtinand, ulterior, titlul de doctor in agronomie (pedologie).

Cariera sa didactica in mediul universitar a inceput in anul 1998, ca preparator, ajungand, 14 ani mai tarziu, profesor universitar.

In paralel, a desfasurat activitati de cercetare stiintifica in cadrul aceleiasi institutii de invatamant superior. Timp de 8 ani a fost decan al Facultatii de Agricultura, iar din 2016, este rector al universitatii.

Din acest an, Cosmin Popescu a preluat conducerea Aliantei Timisoara Universitara (ATU), platforma de colaborare universitara locala infiintata in anul 2020. (E.T.)

Leave a Reply