La doar 300 de kilometri de Timisoara, cel mai frumos targ de Craciun din Europa! Toate produsele de la tarabe, realizate din materiale naturale si manual

Organizatia European Best Destinations (EBD) a publicat lista celor mai frumoase piete europene de Craciun, intocmita pe baza voturilor calatorilor din 168 de tari din intreaga lume, Piata de Craciun „Karácsonyi Vásár“ din Budapesta a devenit pentru a patra oara cea mai buna piata de Craciun din Europa.


Faimosul Targ de Advent si Craciun de la Budapesta se intinde in doua piete centrale: Vörösmarty si in fata Basilicii Sfantul Stefan, in zona faimoasei strazi Vaci utca.

Una din principalele atractii ale capitalei Ungariei in perioada sarbatorilor de iarna este vizitata in luna decembrie de milioane de turisti sositi de pe toate continentele. Este si printre destinatiile preferate ale banatenilor, care pot calatori rapid si sigur pe autostrada.

In topul European Best Destinations au fost clasate 20 de targuri. Locul secund, o surpriza, a fost ocupat de Targul de Craciun de la Craiova. In Top 10 urmeaza Metz (Franta), Poznan (Polonia), Montbeliard (Franta), Riga (Letonia), Govone&Asti (Italia), Birmingham (Anglia), Madeira (Portugalia) si Valkenburg (Olanda). Targul de Craciun de la Bruxelles e pe 11, cea de la Viena e pe 14, iar cea de la Praga pe 18.

Targurile castigatoare sunt promovate pe tot parcursul anului purtand titlul de „Cel mai bun targ european de Craciun”.

Ce il face un targ special

Toate produsele trebuie sa fie realizate din materiale naturale si manual, indiferent daca e vorba de produse artizanale sau cadouri. Pot fi gasite papusi din ceramica, caciuli confectionate din piele de ied, genti de piele, obiecte din lemn, decoratiuni din fan si multe altele. Artizanii si artisti vand ei insisi produsele manufacutrate.

In cele peste o suta de casutele de lemn se comercializeaza doar produse artizanale traditionale si decoratiuni de Craciun, toate fiind certificate de un juriu al Uniunii Asociatiei de Arta Populara din Ungaria.

Exista si un spatiu destinat deliciilor culinare, unde poate fi degustata o mare varietate de retete traditionale de Craciun, tocanite, fripturi sau sarmalele, mancarurile traditionale maghiare, de la pastrav la gratar de carbuni, porc fript, gulas de peste sau maios.

Te poti incalzi la un vin fiert cu scortisoara si alte arome imbietoare, pentru ca meniul targului de Craciun de la Budapesta include si o lunga lista de bauturi, mai mult sau mai putin alcoolice. Nu lipsesc nici dulciurile, in topul listei fiind toate varietatile de martipan si ciocolata. Se pot gasi castane prajite, colacii Kurtos sau langosi.

In zona sunt concerte, dar si un patinoar pentru vizitatori.

Targul si-a deschis portile in 17 noiembrie si este deschis pana in 1 ianuarie 2024. (I.P.)

Sursa: ziuadevest.ro

One thought on “La doar 300 de kilometri de Timisoara, cel mai frumos targ de Craciun din Europa! Toate produsele de la tarabe, realizate din materiale naturale si manual

  1. Ai dracu oltenii astia! Va depasira-n curba! Si-asa ii muscati de cur, voi “banatenii” astia! Nu mai sunteti 1000 puri!

Leave a Reply