Vizita regala la Primaria Timisoara / Principesa Margareta, Custodele Coroanei Romane, s-a intalnit cu primarul Dominic Fritz

Primarul Municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a avut, astazi, o intrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane. La sosire, Majestatea Sa a asistat la un scurt recital de colinde sustinut de corul Colegiului National de Arta „Ion Vidu”.


In cadrul intalnirii, au fost discutate cele mai importante aspecte legate de Programul „Timisoara, Capitala Europeana a Culturii”.

„Dupa tot ce a insemnat 2023, Timisoara isi asuma o voce europeana mai clar definita, cu toate valorile sale, cu intreaga istorie. Am remarcat o mai mare deschidere internationala fata de orasul nostru.

Europa are nevoie de exemple de unitate in diversitate, despre cum putem inova, pastrand, in acelasi timp, traditiile. Timisoara poate oferi aceste raspunsuri. Noi luam foarte in serios misiunea de a combate prejudecatile legate de tara noastra”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Majestatea Sa a precizat ca si Casa Regala este angajata intr-un amplu program diplomatic, care vizeaza tocmai aceste aspecte legate de promovarea valorilor Romaniei. Prin activitatile sociale, caritabile, de sustinere a mediului economic si a produselor autohtone, Casa Regala are un rol extrem de important pe scena nationala si internationala, in consolidarea credibilitatii si imaginii pozitive a Romaniei in lume.

Custodele Coroanei romane a mentionat ca Timisoara este un loc special si a adresat felicitari pentru reusita anului cultural 2023.

Primarul Dominic Fritz a mentionat faptul ca, inainte de concertul din 16 decembrie, dedicat comemorarii Revolutiei Romane declansate la Timisoara, a fost audiat mesajul Regelui Mihai, adresat in acele zile din 1989 in care timisorenii luptau singuri pentru libertatea intregii tari.

Ambele parti au agreat importanta transmiterii unor mesaje corecte in spatiul public si de sustinere a educatiei, ca cel mai important factor in construirea unui viitor bazat pe respect si toleranta.

De asemenea, Majestatea Sa a semnat in Cartea de Onoare a Primariei Municipiului Timisoara.

In acest an, Municipiul Timisoara a fost decorat cu distinctia „Nihil Sine Deo” de catre Casa Regala a Romaniei. Brevetul decoratiei, caruia i s-a dat citire in cadrul ceremoniei, motiva distinctia astfel: „Pentru a onora comunitatea civica timisoreana, exemplu de loialitate fata de valorile democratiei, libertatii si tolerantei, fapt dovedit atat de-a lungul secolelor ca punct focal al culturii banatene, cat si in trecutul recent prin sustinerea ridicarii Catedralei municipiului intr-o perioada de deosebite greutati economice si declansarea scanteii Revolutiei Romane si formularea prin consens a programului principial al acesteia.”

Decoratia regala „Nihil Sine Deo” se acorda personalitatilor notabile din diverse domenii, dar si ambasadorilor care au avut o contributie remarcabila la consolidarea relatiilor Romaniei cu lumea. De asemenea, poate fi acordata institutiilor sau organizatiilor care imbogatesc si promoveaza istoria si prezentul Romaniei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply