PE SURSE / Securistul in rezerva Vasile Sturz, „recital” de pomina la unul dintre restaurantele de la marginea Timisoarei. „Poate am fost un pic mai matol”

Invitat la petrecerea de sfarsit de an organizata de una dintre cele mai importante firme de paza si protectie din Timisoara, colonelul in rezerva Vasile Sturz, ofiterul care s-a ocupat de citirea discreta a scrisorilor, inainte de 1989, la Securitatea Timis, socrul interlopului Adi Olteanu, a reusit sa iasa in evidenta inca de la sosire.


Insotit de un bidon de 5 litri de vin, in forma maxima, cand si-a facut aparitia la restaurantul Cuina din Chisoda, tatal Ramonei Olteanu a acaparat atentia celor din restaurant inca de la intrarea pe usa, prin limbajul argonautic si tupeul de patron cu contracte dedicate in ultimii ani.

Dar, asupra acestui subiect vom reveni…

Asadar, Vasile Sturz a fost vedeta serii, cu cantari si strigaturi din zona Liebling, localitatea sa de bastina, dar si din Bucovina, zona de resedinta a sotiei sale, reusind sa strice buna dispozitie a celor din jur, pana cand, intr-un final, iritat ca unii spectatori au inceput sa filmeze, a decis sa plece acasa. Pe jos, pentru ca era la o aruncatura de bat, langa balta de la Chisoda… “Poate am fost un pic mai matol”, s-a scuzat fostul securist, a doua zi de la incident.

Reamintim ca, in ultimii ani, firmele in spatele carora se afla fostul ofiter al SRI Timis a incasat milioane de lei din contractele cu statul. Spre exemplu, dupa cum subliniaza adevarul.ro, in 2017, City Lock.SRL a avut cu Aquatim un contract pentru paza de peste 1,5 milioane de lei, iar in 2017 firma de paza a obtinut un contract de peste 6,6 milioane de lei pentru paza autostrăzii A1 pe sectorul Remetea Mare – Nadlac.

Potrivit confidas.ro, care centralizează datele din SEAP, in perioada 2015 – 2019, City Lock Security a avut 29 de contracte publice in valoare de 10,9 milioane lei. Aceeasi sursa arata ca, in perioada  2013 – 2019, R.A.O. Security a avut 65 de contracte publice in valoare de 4,7 milioane lei. (V.E.)

Leave a Reply