TRAGEDIE de Craciun! Patru adulti si un copil au murit in incendiul devastator care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, judetul Prahova

Patru adulti si un copil au murit intr-un incendiu masiv care a cuprins, marti dimineata, in jurul orei 5,30, pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, judetul Prahova. Un alt adult si doi copii sunt disparuti. Pensiunea, care nu avea autorizatie de incendiu, a ars in intregime. La momentul la care au ajuns pompierii, cu 10 autospeciale si 60 de militari, persoanele de la parter reusisera sa iasa din imobil.


Nu mai putin de 26 de persoane se aflau in pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani, acestea participand la o petrecere in seara dinaintea incendiului.

Un barbat care a murit, in timp ce incerca sa isi salveze doi dintre copii din pensiunea cuprinsa de incendiu, era angajat al restaurantului, arata primele date obtinute de autoritati. Sotia si unul dintre copiii acestuia sunt victimele care au fost duse la spital, potrivit News.ro

Patru adulti si un copil au murit in incendiul masiv care a cuprins marti dimineata pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, judetul Prahova. Un alt adult si doi copii sunt disparuti. Pensiunea, care nu avea autorizatie de incendiu, a ars in intregime.  La momentul la care au ajuns pompierii, persoanele de la parter reusisera sa iasa din imobil.

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu (foto 2), si-a pierdut si el un copil in incendiu.

Acesta era, in 1996, liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studentesc Regie. Un an mai tarziu a fost arestat si condamnat la 4 ani de inchisoare pentru amenintare si lovire.

A fost implicat, apoi, in Afacerea „Portbagajul”, care a dus la demiterea sefului Politiei Capitalei, iar in 2007 se consuma ultimul moment in care Dinicu apare in media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE il urmarea pe Cornel Dinicu pana in Sierra Leone, intr-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu a investit intr-o piscina in Mizil si, mai recent, in Ferma Dacilor din Prahova

Compania a facut afaceri de 5,5 milioane de lei si un profit de 2 milioane de lei, anul trecut. Cornel Dinicu, cel care se prezenta drept patron, afirma intr-un interviu ca avea probleme cu autorizatiile, care veneau greu. „Daca stateam dupa ei, nu se realiza niciodata proiectul asta”, spunea el.

Procurorii si politistii fac audieri in dosarul legat de incendiul de la Ferma Dacilor. Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei deschise dupa incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, soldat cu cel putin sase victime, intre care un copil. Infractiunile vizate sunt de ucidere din culpa si distrugere. (V.E.)

Leave a Reply