Greva japoneza la Finante, Trezorerie si Vama! Protestul vizeaza cresterea salariilor cu 5%

Sindicalistii din Ministerul Finantelor, ANAF, Trezorerii si Vama au organizat, astazi, 27 decembrie, o greva japoneza. Ei sunt nemultumiti de faptul ca Guvernul intentioneaza sa excepteze angajatii Ministerului Finantelor si ai institutiilor subordonate de la majorarea salariului de baza cu 5% de anul viitor.


Membrii Sindicatului National Meridian, salariati in cadrul Ministerului Finantelor si institutiilor subordonate acestuia, vor initia, in data de 27.12.2023, o actiune de protest sub forma unei greve japoneze, ce se va manifesta prin purtarea de catre acestia a unei banderole de culoare alba.

La aceasta vor participa membrii organizatiei din cadrul aparatului central al Ministerului Finantelor, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Trezoreriilor din Bucuresti si ai Autoritatii Vamale Romane.

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 115, personalului platit din fonduri publice i se va mari cuantumul brut al salariilor de baza cu 5% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, domnul Mihai Constantin, a declarat, insa, ca va fi adoptat un nou act normativ prin care, anul viitor, de aceasta majorare de 5 la suta nu va beneficia si personalul din sistemul fiscal pe motiv ca «au beneficiat deja in acest an de majorari salariale»”, au transmis sindicallistii prin intermediul unui comunicat de presa.

Angajatii din structurile Ministerului Finantelor considera ca ”decizia de a elimina aceasta categorie profesionala de la majorarea salariala acordata celorlalti bugetari se incadreaza in politica de discriminare promovata de statul roman in anii trecuti si, drept urmare, vom protesta, iar in cazul in care aceasta masura va fi adoptata, se poate ajunge si la alte masuri extreme.” (R.G.)

Leave a Reply